16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

PERCHEZIȚII la un cabinet veterinar unde s-ar practica cuparea urechilor sau secționarea corzilor vocale ale animalelor

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii, au luat la puricat un cabinet veterinar din municipiu, cu practice nu tocmai legale și ortodoxe. Aici s-ar practica cuparea urechilor sau secționarea corzilor vocale ale animalelor.

Polițiștii aveau indicii că la cabinetul veterinar respectiv s-ar efectua intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animale sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

S-au ridicat mai multe documente și înscrisuri, precum și suma de 1.673 de lei.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor (infracțiune prevăzută de art.  25, alin. (1), lit. f) Legea 205/2004R), totodată, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 de lei. Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale, prin unitatea de parchet competentă”, precizeză reprezentanții IPJ BN.

Amputarea urechilor și cozii se fac din considerente pur estetice, mai ales la unele rase de câini. Secționarea corzilor vocale este practicată de cei deranjați de gălăgia pe care o face câinele prin lătrat, iar ablația unghiilor de cei deranjați de zgârieturile pisicilor.

Foto: happybowwow.org

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.