22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cumpără 25 de microbuze electrice pentru transportul elevilor la școală

Cu peste 30 de milioane de lei, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cumpără 25 de microbuze electrice, pentru transportul la școală al elevilor din județ. Acestea vor avea o capacitate de 16+ 1 locuri.

Consiliul Județean a deschis o licitație publică pentru achiziționarea a 25 de microbuze electrice, pentru transportul la școală al elevilor din județ. Suma alocată trece de 30 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Acestea vor avea o capacitate de 16+1 locuri și vor ajunge în 25 de comune și orașe din județ, în care funcționează unități școlare. Autonomia acestora trebuie să fie de minim 200 de km, iar timpul de încărcare de maxim 6 ore.

„Microbuzele electrice care se vor achiziționa de UAT Județul Bistrița-Năsăud vor fi alocate UAT-urilor urbane și rurale pentru transportul elevilor, cu precădere pentru elevii din zonele izolate și marginalizate și/sau din zone defavorizate din perspectiva geografică sau socio-demografică, această achiziție contribuind la creșterea mobilității elevilor navetiști în siguranță, precum și se va preveni reducerea abandonului școlar”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Foto: media9.ro

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. 30 milioane, 25 de microbuze = 1.2 milioane lei per microbuz, adică 240.000 euro. La așa ceva i se mai zice ”țeapă”. În ce societate bolnavă trăim: să strici atâția bani, să faci public asta ca o adevărată reușită, să te feliciți în cerc, nimeni să nu se indigneze de risipă, iar cei care o fac să fie cenzurați etc. Asta e definiția unei societăți pe moarte.

    De cele 12 aparate de ventilație pulmonară cu 8 milioane de euro ce se mai știe? Tot sub cheie sunt?

    Trăim într-o țară democratică cu o procuratură și justiție liberă și cu o presă liberă. Și-am încălecat pe-o șea și v-am spus povestea așa. Noapte bună România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.