2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pregătiți-vă proiectele! Consiliul Județean BN acordă și în 2024 finanțări nerambursabile în valoare totală de 300.000 lei

Consilierii județeni vor avea de aprobat, în ședința din 29 februarie, Programul anual pentru acordarea finanţărilor nerambursabile din bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru anul 2024. Se vor acorda 300.000 de lei, dintre care, mai bine de jumătate, sunt dedicați proiectelor care susțin sportul.

Beneficiarii finanțărilor nerambursabile sunt persoane juridice sau persoane fizice fără scop patrimonial, asociaţii ori fundaţii constituite potrivit legii, care activează în folosul comunităţii din Bistriţa-Năsăud.

Pentru a accesa fondurile nerambursabile, trebuie propuse acţiuni sau programe care să contribuie la interesul public judeţean.

În conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, atribuirea de contracte de finanțare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate”, se arată în nota de fundamentare. 

Suma alocată de la bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud în 2024 este de 300.000 lei. 

Suma este cuprinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli al Judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2024 aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr.19/2024.

În structura programului a fost cuprinsă propunerea de repartizare a sumei totale ţinând cont de istoricul sesiunilor de proiecte depuse în anii anteriori. S-a luat în calcul, de asemenea,  importanţa domeniilor, dar și rezultatele care se pot obţine pe termen mediu şi lung prin susţinerea acestor domenii.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Este imbucurator sa vedem ca intodeauna sportul primeste o atentie mai mare in cadrul finantarilor nerambursabile acordate de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Acest lucru demonstreaza importanta pe care o acordam sanatatii si bunastarii comunitatii noastre. Sper ca, impreuna cu proiectele care sustin sportul, vom putea construi o comunitate sanatoasa si puternica, care sa fie un model pentru alte regiuni din tara.”, a afirmat unul dintre consilierii judeteni inainte de a aproba Programul anual pentru acordarea finantarilor nerambursabile.

  2. 300’000 lei e o nimica toată pentru bugetul județului. O suma corecta care sa producă efecte ar fi fost 3’000’000
    Cu un buget de câteva zeci de mii de euro poti sa faci lucruri care sa fie de impact. Cei 300’000 sunt așa pt prietenii si ciubucareli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.