14.6 C
Bistrița
vineri, octombrie 22, 2021

Consiliul Județean, bun de plată din cauza unor voluntari din proiectul destinat săracilor comunei Lechința!

Proiectul IMPACT Lechința dă bătăi de cap Consiliului Județean. Mai exact, instituția ar fi bună de plată, după ce ar fi acordat salarii unor voluntari. Acum, CJ BN își caută un avocat care să-i scape de această „neregulă”.

În 2017 a fost aprobat proiectul IMPACT Lechința. Consiliul Județean a obținut fonduri și a participat, la rându-i, cu o cotă parte din sumele necesare, pentru a transforma viața săracilor din Lechința în una mai bună.

Mai exact, valoarea totală a proiectului se ridica la 25.935.643,70 lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a pus jos 7.097.990,05 lei.

Ce anume s-a făcut? S-au dezvoltat programe educaționale pentru copiii romi, programe de formare profesională pentru adulţi, facilitarea angajării, deschiderea de afaceri, servicii socio-medicale și îmbunătăţirea condiţiilor de locuit pentru persoane sărace.

Joi, consilierii județeni vor avea de aprobat alocarea unei sume de bani pentru „contractare servicii juridice”, după ce Ministerul Fondurilor Europene ar fi găsit nereguli în cadrul acestui proiect.

Mai exact, CJ BN este acuzat că ar fi plătit salarii unor voluntari din cadrul Asociației Proactiv Bistrița, și că aceștia nu ar fi avut ce căuta în cadrul proiectului, neîndeplinind condițiile cerute în contractul de finanțare.

Astfel, CJ BN ar trebui să înapoieze peste 600.000 de lei, către Statul Român și Uniunea Europeană.

Consiliul Județean susține că nu a greșit cu nimic, voluntariatul fiind recunoscut ca și „vechime în muncă”, și astfel, nu ar fi fost încălcate condițiile impuse de contractul de finanțare.

În documentul de mai jos se poate citi justificarea Consiliului Județean, care stă la baza intenției de a găsi un jurist capabil să-i ajute să evite plata acestei sume:

18_PH achizitionare servicii juridice proiect Impact lechinta - suplimentare 1

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: