12.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Soluția găsită de primarul Turc pentru colectarea gunoaielor: țarcuri îngrădite, la care ai acces cu cartela de la interfonul scării

Primăria Bistrița se pregătește să schimbe clasicele containere, care au fost mascate în casete metalice, la care au acces animalele și oamenii străzii. Se optează pentru țarcuri cu plasă, îngrădite, la care vom avea acces cu cartela folosită pentru a intra în scară.

Prezent la Bistrițeanul Live, primarul Ioan Turc a vorbit și despre ce se va întâmpla cu colectarea deșeurilor în municipiu. Se pare că se va renunța la inesteticele containere, mascate momentan în casete metalice, la care au acces atât animalele fără stăpân, cât și oamenii străzii.

Acestea vor fi înlocuite cu un soi de țarcuri îngrădite, la care vom avea acces cu ajutorul cartelelor folosite la interfoanele scărilor. Potrivit primarului, soluțiile semi-îngropate arată bine, sunt civilizate, dar sunt scumpe, iar mentenanța costă și ea foarte mult.

„În Bistrița soluția va fi un areal îngrădit, cu plasă, în așa fel încât să se vadă ce se întâmplă acolo. Tomberoane închise. Cartela cu care oamenii intră în scară va putea fi folosită și pentru a deschide ușa la spațiul de depozitare a gunoiului. Nu vor mai putea intra cei care scormonesc în gunoi sau animalele. Vântul nu va mai duce mizeria peste tot. Este o soluție nu ieftină, dar civilizată”, a explicat primarul Ioan Turc, la Bistrițeanul Live.

Edilul Bistriței vrea să organizeze și o campanie de informare adevărată, în care oamenii să afle tot ce trebuie să știe despre selectarea deșeurilor. La containerele semi-îngropate nu se va renunța acolo unde utilajele pot ajunge și au spațiu să le depoziteze. Acestea vor fi folosite, în continuare, doar pentru deșeurile reciclabile.

„Vom merge pe varianta cu saci, pentru că se practică și în țări mult mai avansate decât noi. Omul dacă are sacii în casă, pe culori, e mai dispus să colecteze selectiv și să arunce acolo unde trebuie”, a precizat Ioan Turc, referindu-se la colectarea selectivă în zona cu case.

Întreaga emisiune la care a fost invitat primarul Ioan Turc o puteți urmări mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.