7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Contestațiile la Evaluarea Națională au mai adus o medie de 10 în județ!

Astăzi au fost publicate notele la Evaluarea Națională după contestații. O elev de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița care a obținut nota 9,85 la Limba și Literatura Română a făcut contestație, iar în urma acesteia a obținut nota 10. Astfel, Bistrița-Năsăud are 3 elevi de 10!

Ministerul Educației a publicat astăzi notele finale la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor.

Un elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 din Bistrița, care a obținut nota 9,85 la Limba și Literatura Română a făcut contestație, iar în urma soluționării acesteia a fost notat cu 10. Elevul respectiv obținuse nota 10 și la Matematică, astfel că județul nostru are 3 elevi de 10 la Evaluarea Națională.

Elevii cu notele cele mai mari provin de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 1 (cele trei medii de 10), dar și de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, în urma contestațiilor, la nivel național sunt cu 16 medii de 10 în plus. La nivel național, 74% dintre notele contestate au fost modificate cu diferențe mai mici de 0,5 puncte și 15% dintre note au fost modificate cu diferențe între 0,5 și un punct.

17 notele contestate au înregistrat diferențe mai mari de două puncte, în urma recorectării. 16 dintre ele la Limba și Literatura Română, iar una la Matematică.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...