14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Contestațiile la Evaluarea Națională au mai adus o medie de 10 în județ!

Astăzi au fost publicate notele la Evaluarea Națională după contestații. O elev de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița care a obținut nota 9,85 la Limba și Literatura Română a făcut contestație, iar în urma acesteia a obținut nota 10. Astfel, Bistrița-Năsăud are 3 elevi de 10!

Ministerul Educației a publicat astăzi notele finale la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor.

Un elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 din Bistrița, care a obținut nota 9,85 la Limba și Literatura Română a făcut contestație, iar în urma soluționării acesteia a fost notat cu 10. Elevul respectiv obținuse nota 10 și la Matematică, astfel că județul nostru are 3 elevi de 10 la Evaluarea Națională.

Elevii cu notele cele mai mari provin de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 1 (cele trei medii de 10), dar și de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, în urma contestațiilor, la nivel național sunt cu 16 medii de 10 în plus. La nivel național, 74% dintre notele contestate au fost modificate cu diferențe mai mici de 0,5 puncte și 15% dintre note au fost modificate cu diferențe între 0,5 și un punct.

17 notele contestate au înregistrat diferențe mai mari de două puncte, în urma recorectării. 16 dintre ele la Limba și Literatura Română, iar una la Matematică.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...