2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Contoarele de gaz și curent urâțesc centrul istoric. Scrisoarea deschisă a Direcției de Patrimoniu

Într-o scrisoare deschisă, directorul Direcției de Patrimoniu, Alexandru Uiuiu, le cere reprezentanților companiilor de gaz și electricitate să apeleze la metode mai estetice atunci când amplasează contoare pe spațiul public, mai ales când vine vorba de centrul istoric.

Directorul Direcției de Patrimoniu, Alexandru Uiuiu le-a atras atenția operatorilor de Gaz și Electricitate să găsească o soluție de a masca contoarele și dispozitivele în centrul istoric, acestea urâțind zona.

În acest sens, Alexandru Uiuiu a trimis o scrisoare publică celor de la Electrica și DEL Gaz în care le cere să regândească soluțiile de modernizare pentru branșamentele din zona Poșta Veche și Școala Specială, pentru care au fost cerute avize în luna mai.

„În zonele monumentelor istorice, orice intervenție se cere făcută cu respect pentru valorile istorice și identitare care trebuie păstrate pentru generațiile viitoare. În acest context, vă solicităm să depuneți eforturi suplimentare în găsirea unor soluții tehnice astfel încât lucrările de modernizare sau extindere a rețelei electrice să nu marcheze în niciun fel înfățișarea și statutul monumentelor istorice. După cum în țări pe care noi le vizităm pentru a contempla valorile istorice și de turism cultural, instalațiile utilitare sunt discret plasate și practic invizibile, vă solicităm să treceți în preocupările dumneavoastră permanente lucrări care să mascheze firidele și alte componente moderne ale instalațiilor electrice, care actualmente sunt plasate inoportun, împiedicând aspectul istoric al clădirilor, trotuarelor, în general al spațiului public. Respectăm munca dumneavoastră și calitatea serviciilor față de cetățeni și vă cerem ca în proiectele pe care le propuneți să țineți cont de intransigența de reglementările privind protejarea patrimoniului istoric”, a precizat Alexandru Uiuiu, într-o scrisoare publică trimisă directorului Electrica Bistrița-Năsăud, Alexandru Roman.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...