8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Coordonatorul zonei Covid de la Terapie Intensivă a Spitalului Județean s-a tratat cu controversatul medicament Ivermectină

Unii o recomandă, alții se revoltă la auzul utilizării sale. Ivermectina este cu siguranță cel mai controversat medicament despre care se vorbește în ultima perioadă. Ei bine, în Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost folosit, apelând la el inclusiv coordonatorul părții Covid de la Terapie Intensivă, doctorul Anca Moldovan.

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a recunoscut că are acasă câteva cutii din celebrul și controversatul medicament Ivermectină, la care însă nu a apelat încă.

Ivermectina este un medicament antiparazitar de uz veterinar. Acesta este folosit în tratarea Covid-19, unii medici chiar recomandându-l. Bistrițeanul.ro a  scris despre Ivermectină AICI.

Gabriel Lazany a precizat că este vorba despre un tratament neaprobat, dar dacă pacientul dorește să-i fie administrat îi este administrat, însă vine cu el de acasă, pentru că unitatea medicală nu achiziționează Ivermectină. Ministrul Sănătății a inițiat deja procedura de autorizare a medicamentului pentru uz uman, iar comisiile de specialitate au aprobat utilizarea sa pentru studiile clinice. Îi mai lipsește aprobarea Agenției Naționale a Medicamentului, pentru ca medicamentul să fie folosit ca și studiu clinic.

Inclusiv coordonatorul părții Covid de la Terapie Intensivă, doctorul Anca Moldovan a folosit Ivermectina atunci când s-a infectat cu temutul virus, după cum a dezvăluit managerul spitalului la Bistrițeanul Live, întrebat fiind dacă se folosește medicamentul în unitatea medicală pe care o conduce:

„Vă spun despre cazul cel mai relevant. Doamna doctor Anca Moldovan a spus că ea s-a tratat cu Ivermectină, este coordonatorul Covid, din cadrul ATI. Mai este un medic cu care m-am întâlnit în curtea spitalului și mi-a spus: <<sincer îți spun am crezut că mor și atunci am făcut apel la Ivermectină>>. Eu nu spun asta să încurajez consumul de Ivermectină, fiecare face ce crede și pe răspunderea lui. În momentul în care va fi autorizată pentru consumul uman, problema se va pune altfel și vom discuta altfel. Până atunci eu sunt rezervat în a recomanda Ivermectina pentru uzul uman”, a precizat Gabriel Lazany la Bistrițeanul Live.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.