21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Seniori pentru copii. O fundație le propune vârstnicilor să se implice în educația copiilor din centrele sociale

Persoanele vârstnice se pot implica în educația copiilor aflați în centrele sociale de tip after-school. Proiectul „Generații” continuă în întreaga Transilvanie, inclusiv în Bistrița-Năsăud.

Proiectul „Generații” se desfășoară în 10 centre sociale și aparține Fundației Regale Margareta a României începând cu anul 2019. Abordarea intergenerațională are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate. Iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

GENERAȚII: Avem încă enorm de învățat de la bunicii pensionari! O demonstrează tinerii de la Fundația Inocenți Bistrița

Conform site-ului oficial al proiectului, www.centrulgeneratii.ro, este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aduc împreună persoane aparținând mai multor generații și creăm cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc.

În proiect vor fi cooptați 80 de vârstnici care intră în contact cu 350 de copii care au nevoie de susținere în dezvoltarea lor școlară, vocațională sau personală.

Ideea vine din occident, acolo unde țările abordează o noutate în materie de centre pentru bătrâni sau de copii, respectiv le unesc și dau naștere unor centre mixte cu rezultate foarte bune pentru ambele categorii.

Astfel, seniorii care doresc să devină voluntari pentru copii pot afla detalii apelând gratuit Telefonul Vârstnicului 0800-460–001 ori se pot înscrie prin completarea unui formular on-line pe website-ul www.intergenerational.ro. Persoanele ajunse la vârsta pensionării se pot implica și pot propune activități educaționale în beneficiul copiilor din comunitate, desfășurate în cadrul centrelor sociale de tip after-school.

În Bistrița-Năsăud există un centru implicat, respectiv Centrul de Zi „Micii Inocenți” din Bistrița.

foto: www.stirileprotv.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: