-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

COVID-19: 68 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, în Bistrița-Năsăud

Avem 2.807 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 68 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 5.324 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 68 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără un educator din Josenii Bargaului, un profesor din Șieu Măgheruș, 3 elevi de la CNLR , 8 angajați ai unor agenți economici din județ, 2 asistenți SJUB, 2 infirmieri SJUB, un angajat primărie și un angajat prefectură.. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.807 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 4 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 35 de persoane au fost externate la cerere din spital și 3 bistrițeni au fost declarați vindecați. Totodată, s-au înregistrat 2 decese în contextul pandemiei.

Decesul cu nr. 138 în județul Bistrița-Năsăud

Femeie, 82 ani, internată în 27 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie acută), unde a decedat în 31 octombrie, ora 05.40. La internare, avea puse din UPU și diagnosticele: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație arterială, sechele accident vascular cerebral.

Decesul cu nr. 139 în județul Bistrița-Năsăud

Femeie, 64 de ani, internată în 22 octombrie pe Secția Medicină Internă (colică biliară), transferată în 24 octombore pe Secția Boli Infecțioase (RT-PCR pozitiv Covid-19, CT toracic indicând afectare pulmonară severă), transferată în 29 octombrie în ATI, unde a decedat în 31 octombrie, ora 15.30. Comorbidități: date în curs de actualizare.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 01.11.2020, este următoarea:

2.807 cazuri confirmate de CoVid-19;

139 decese;

2.247 persoane externate (1.479 externate vindecate și 768 externate la cerere);

1.244 persoane în carantină;

447 persoane izolate;

163 teste efectuate (130 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 101 cadre medicale (25 medici, 75 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 118 persoane au fost externate.
 • 172 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 89 au fost externate.
 • 32 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Cinci dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 24 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. Zece persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 handbaliste și doi angajați de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 23 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internata, două în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 27 din cazurile active sunt elevi. Trei dintre aceștia sunt în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați).
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud. Toate au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.324 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 246.663. 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 7.067 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 99 de decese. În spitale se află internate 11.489 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 910 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 971 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 29.085 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.987 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.998 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 13 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.852 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...