14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

18 martie – Ziua Mondială a Reciclării. Cristian Marius Niculae: Am crescut procentul de valorificare a deșeurilor reciclabile la o medie de 30%

18 martie a fost declarată Ziua Mondială a Reciclării. În acest context, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Marius Niculae, a explicat că „reciclarea deșeurilor este una din cele mai importante măsuri de protejare a mediului înconjurător, de protejare a resurselor planetei și de a reduce poluarea prin deșeuri.

Județul Bistrița-Năsăud a implementat măsuri concrete pentru a crește procentul de valorificare a deșeurilor reciclabile:

 • a introdus colectarea de la poarta casei pe 4 fracții de deșeuri;
 • a înființat Corpul de Control cu atribuții strict în gestionarea deșeurilor;
 • a accesat fonduri europene pentru asigurarea infrastructurii de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă și din plastic / metal

Totodată, ADI Deșeuri BN derulează periodic campanii de informare și conștientizare”, a mai precizat Cristian Marius Niculae.

S-au pus la punct parteneriate cu școlile din județ, pentru a dezvolta deprinderi sănătoase ale copiilor de la vârste fragede.

Cu sprijinul și implicarea cetățenilor din județul nostru, am reușit să creștem acest procent de valorificare a deșeurilor reciclabile la o medie de 30%.

Le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat eforturilor noastre de a colecta separate deșeurile.

Încă mai avem mult de muncă în privința gestionării responsabile a deșeurilor din județul nostru”, a transmis Cristian Marius Niculae.

Acțiunile viitoare ale ADI Deșeuri au ca obiectiv principal îmbunătățirea colectării separate a deșeurilor, pentru a putea recicla cantități și mai mari:

 • achiziția de pubele albastre pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton;
 • accesarea de fonduri europene pentru realizarea Stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud;
 • creșterea capacității Stației de Sortare din cadrul CMID Tărpiu;
 • acțiuni de monitorizare și control derulate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud;
 • continuarea campaniilor de informare și conștientizare;
 • dezvoltarea parteneriatelor cu școlile din județul nostru;

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Mult succes domnule director MARIUS NICULAE !
  Ecologistii incearca sa va ajute cat pot ei de bine si sa va sustina munca si ideile noi privind gestionarea corecta a deseurilor.
  Avem o colaborare interesanta si va sustinem mai ales cand este vorba de raurile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?