6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Cristian Niculae: Fac apel la toate partidele din Bistrița care au reprezentanți în Guvern

Patronii restaurantelor au fost decepționați când au aflat că nu exista cadru legal de reducere a taxei pentru terase. Viceprimarul Cristian Niculae a postat din nou un mesaj pe pagina sa prin care face un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Guvern. CE le solicită:

Pandemia de coronavirus a afectat domeniul economic. Începând cu data de 1 iunie, restaurantele puteau să primească și clienți… dar pe terase.

Patronii bistrițeni au solicitat Primăriei Bistrița să reducă taxa de închiriere a domeniului public pentru amplasarea teraselor, la 50%, până la finele acestui an.

Proiectul pentru această solicitare s-a aflat ieri pe masa consilierilor. A fost retras însă, neexistând cadru legal pentru o astfel de scutire de la plata taxei.

Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va fi responsabil și deschis față de situația foarte grea a antreprenorilor din domeniul HORECA – printre cei mai greu loviți în această perioadă de pandemie. Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va crea cadrul legal prin care autoritățile locale să poată reduce taxa de ocupare a domeniului public cu aplicare imediată.

Din păcate, în lipsa acestui cadru legal pe care Guvernul liberal nu a dorit să-l creeze, deși am solicitat acest lucru încă de la începutul lunii mai, printr-un memoriu adresat primului ministru, sunt nevoit să retrag de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind reducerea cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

În așteptarea cadrului legal…

Cu toate că a fost retras de pe ordinea de zi, nu se renunță la el. Ci doar se așteaptă crearea cadrului legal. Tocmai de aceea viceprimarul a lansat încă un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Parlament.

Avem proiectul pregătit și îi asigur pe antreprenorii bistrițeni că imediat ce vom avea cadrul legal asigurat vom adopta în Consiliul Local acest proiect. Am fost și sunt aproape de toți antreprenorii din Bistrița și alături de cei care dezvoltă afaceri în centrul pietonal al Bistriței, deoarece eu consider că un centru de oraș viu și animat atrage și dezvoltă turismul local și însuflețește Bistrița. 

Din aceste considerente, anul trecut, am decis desfășurarea unui număr cât mai mare de evenimente pe pietonalul din centrul orașului. Reiau apelul meu către toate partidele din Bistrița, care au reprezentanți în guvern, să facă demersuri imediate, pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp. Avem nevoie de implicare și acțiune ASTĂZI, nu anul viitor!”, a lansat provocarea viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: