20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Cristian Niculae: Fac apel la toate partidele din Bistrița care au reprezentanți în Guvern

Patronii restaurantelor au fost decepționați când au aflat că nu exista cadru legal de reducere a taxei pentru terase. Viceprimarul Cristian Niculae a postat din nou un mesaj pe pagina sa prin care face un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Guvern. CE le solicită:

Pandemia de coronavirus a afectat domeniul economic. Începând cu data de 1 iunie, restaurantele puteau să primească și clienți… dar pe terase.

Patronii bistrițeni au solicitat Primăriei Bistrița să reducă taxa de închiriere a domeniului public pentru amplasarea teraselor, la 50%, până la finele acestui an.

Proiectul pentru această solicitare s-a aflat ieri pe masa consilierilor. A fost retras însă, neexistând cadru legal pentru o astfel de scutire de la plata taxei.

Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va fi responsabil și deschis față de situația foarte grea a antreprenorilor din domeniul HORECA – printre cei mai greu loviți în această perioadă de pandemie. Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va crea cadrul legal prin care autoritățile locale să poată reduce taxa de ocupare a domeniului public cu aplicare imediată.

Din păcate, în lipsa acestui cadru legal pe care Guvernul liberal nu a dorit să-l creeze, deși am solicitat acest lucru încă de la începutul lunii mai, printr-un memoriu adresat primului ministru, sunt nevoit să retrag de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind reducerea cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

În așteptarea cadrului legal…

Cu toate că a fost retras de pe ordinea de zi, nu se renunță la el. Ci doar se așteaptă crearea cadrului legal. Tocmai de aceea viceprimarul a lansat încă un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Parlament.

Avem proiectul pregătit și îi asigur pe antreprenorii bistrițeni că imediat ce vom avea cadrul legal asigurat vom adopta în Consiliul Local acest proiect. Am fost și sunt aproape de toți antreprenorii din Bistrița și alături de cei care dezvoltă afaceri în centrul pietonal al Bistriței, deoarece eu consider că un centru de oraș viu și animat atrage și dezvoltă turismul local și însuflețește Bistrița. 

Din aceste considerente, anul trecut, am decis desfășurarea unui număr cât mai mare de evenimente pe pietonalul din centrul orașului. Reiau apelul meu către toate partidele din Bistrița, care au reprezentanți în guvern, să facă demersuri imediate, pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp. Avem nevoie de implicare și acțiune ASTĂZI, nu anul viitor!”, a lansat provocarea viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...