9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Cristian Niculae: Fac apel la toate partidele din Bistrița care au reprezentanți în Guvern

Patronii restaurantelor au fost decepționați când au aflat că nu exista cadru legal de reducere a taxei pentru terase. Viceprimarul Cristian Niculae a postat din nou un mesaj pe pagina sa prin care face un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Guvern. CE le solicită:

Pandemia de coronavirus a afectat domeniul economic. Începând cu data de 1 iunie, restaurantele puteau să primească și clienți… dar pe terase.

Patronii bistrițeni au solicitat Primăriei Bistrița să reducă taxa de închiriere a domeniului public pentru amplasarea teraselor, la 50%, până la finele acestui an.

Proiectul pentru această solicitare s-a aflat ieri pe masa consilierilor. A fost retras însă, neexistând cadru legal pentru o astfel de scutire de la plata taxei.

Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va fi responsabil și deschis față de situația foarte grea a antreprenorilor din domeniul HORECA – printre cei mai greu loviți în această perioadă de pandemie. Am sperat până în ultimul moment că Guvernul PNL va crea cadrul legal prin care autoritățile locale să poată reduce taxa de ocupare a domeniului public cu aplicare imediată.

Din păcate, în lipsa acestui cadru legal pe care Guvernul liberal nu a dorit să-l creeze, deși am solicitat acest lucru încă de la începutul lunii mai, printr-un memoriu adresat primului ministru, sunt nevoit să retrag de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind reducerea cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

În așteptarea cadrului legal…

Cu toate că a fost retras de pe ordinea de zi, nu se renunță la el. Ci doar se așteaptă crearea cadrului legal. Tocmai de aceea viceprimarul a lansat încă un apel către toate partidele ce au reprezentanți în Parlament.

Avem proiectul pregătit și îi asigur pe antreprenorii bistrițeni că imediat ce vom avea cadrul legal asigurat vom adopta în Consiliul Local acest proiect. Am fost și sunt aproape de toți antreprenorii din Bistrița și alături de cei care dezvoltă afaceri în centrul pietonal al Bistriței, deoarece eu consider că un centru de oraș viu și animat atrage și dezvoltă turismul local și însuflețește Bistrița. 

Din aceste considerente, anul trecut, am decis desfășurarea unui număr cât mai mare de evenimente pe pietonalul din centrul orașului. Reiau apelul meu către toate partidele din Bistrița, care au reprezentanți în guvern, să facă demersuri imediate, pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp. Avem nevoie de implicare și acțiune ASTĂZI, nu anul viitor!”, a lansat provocarea viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...