13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Cristina Iurișniți: STOP nepotismelor în instituțiile publice

După ce campania „Fără penali în funcții publice” a atins ținta de un milion de semnături și a reușit să intre în circuitul legislativ pentru reforma constituțională, USR-iștii mai fac un pas. Deputatul Cristina Iurișniți vrea să demareze o nouă campanie prin care să stopeze nepotismele, corupția și incompetența din instituțiile publice.

În contextul actual al vehiculării ideii numirii în funcții de conducere a unor șefi de instituții pe criterii exclusiv politice, accesul la informațiile legate de numirile acestora este necesar pentru a stopa promovarea pe alte criterii decât cele meritocratice a angajaților din administrația publică și pentru transparența deciziei de numire pe post.

Astfel, deputatul Cristina Iurișniți a solicitat mai multor instituții să furnizeze informații despre cei ce ocupă funcții de conducere.

„Am cerut explicații oficiale în scris Consiliului Județean și instituțiilor din subordine, Primăriei Bistrița/ Poliția Locală, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Poliție și altor 17 instituții publice la nivel județean”, a explicat Cristina Iurișniți.

Aceasta a cerut să i se comunice numele persoanelor care ocupă funcții de conducere, cu precizarea pentru fiecare instituție și persoană în parte a modalității numirii pe funcție, temeiul legal al deciziei de numire, competențele profesionale și studiile specifice care au stat la baza numirii, dacă numirea s-a realizat în urma unui concurs specific la care au participat mai mulți candidați pe post sau un candidat unic.

Mai mult, după succesul campaniei „Fără Penali în funcții Publice”, USR-iștii vor să facă un pas și în această direcție, a numirilor în funcțiile publice.

După Campania USR «Fără penali in funcții publice», care după atingerea țintei de 1 milion de semnături de susținere a reușit să intre în circuitul legislativ pentru reforma constituțională, în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud fac apel la solidaritatea cetățenilor pentru o campanie pentru meritocrație, adevăr și competențe puse în slujba comunității și a cetățenilor. Stop nepotismelor, corupților și incompetenților din instituțiile publice!”, a concluzionat deputatul Cristina Iurișniți.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.