14.2 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

Cu ce îi așteaptă liceele pe absolvenții de generală. Unele licee și-au redus drastic numărul de profiluri

Inspectoratul Școlar Județean a făcut publică broșura de admitere la liceu, unde sunt prezentate numărul de locuri, clase și profiluri de la fiecare liceu din județ. Unele dintre ele, cum e Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” a renunțat la multe profiluri în ultimii ani, fiind momentan disponibile doar două.

Liceele din județ se pregătesc pentru un nou val de elevi. Inspectoratul Școlar Județean a făcut publică broșura de admitere la liceu. Aceasta prezintă numărul de locuri, clase și profiluri disponibile la fiecare liceu din județ.

Astfel, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” are 208 locuri și 4 profiluri: Matematică Informatică, Științele Sociale, Științele Naturii și Filologie. Tot CNLR le oferă elevilor ocazia să studieze în engleză sau germană, la profiluri precum Științele Naturii sau Științele Sociale.

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” are disponibile 206 locuri, cele mai multe (52 împărțite în două clase) la Științe ale Naturii Română. Elevii mai au de ales între Matematică –Informatică, Filologie și Economic.

Infoel  pune la dispoziție 172 de locuri, cele mai multe la Matematică Informatică. Liceul mai are profilurile Economic, Electric și Electronica-automatizări.

Ceva mai ofertant este Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, care are 128 de locuri împărțite în mai multe profiluri: Economic, Matematică-Informatică, Științele Naturii, Filologie și Științe Sociale.

Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud oferă 178 de locuri și este singurul din județ care mai pregătește educatori puericultori. Aici se poate studia la profilurile Educator –Puericultor, Educatori-educatoare, Matematica-Informatică, Științele Naturii și Filologie.

Liceele Tehnologice au „tăiat în carne vie” specializările

Liceul cu Program Sportiv pune la dispoziție 120 de locuri pentru cei care vor să facă sport și încă două clase cu profilurile: Turism și Alimentație publică și Protecția mediului.

Liceul de Arte „Corneliu Baba” are 72 de locuri  împărțite în trei specializări: Arhitectură, Arte ambientale și design, Arte plastice și decorative și Patrimoniu cultural – conservare restaurare bunuri culturale. Acesta din urmă este un profil nou introdus în cadrul liceului.

Liceul de Muzică  pune la dispoziție doar 48 de locuri împărțite în două clase: Muzică și Pedagogic / educator-învățător.

Marea surpriză vine de la liceele tehnologice. Astfel, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” și-a păstrat doar două profiluri pentru liceu: Economic și Mecanică și doar 48 de locuri.

Nici la Liceul Agricol lucrurile nu stau mai bine. Sunt disponibile tot 48 de locuri și doar două profiluri: Tehnician veterinar și protecția mediului și tehnician ecolog și protecția calității mediului. Liceul Tehnologic de Servicii are tot 48 de locuri împărțite în două specializări Coafor stilist și Tehnician în gastronomie. Liceul Sanitar oferă 78 de locuri la Științele Naturii.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

E acel moment al anului când autovehiculul tău Mercedes-Benz are nevoie de o verificare tehnică de primăvară. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto!

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.