11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Cu o incidență a infecțiilor cu Covid de peste 7/mia de locuitori, Negrilești este prima localitate care are parte de restricții de noapte

Cu o incidență tot mai mare de la o zi la alta, comuna Negrilești are parte, începând din acest weekend și de restricții de noapte. Astfel, locuitorii comunei nu mai au voie să își părăsească gospodăria după ora 20:00, decât cu declarație și cu un motiv bine întemeiat. Excepție fac cei care dețin certificat verde.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ieri impunerea de noi restricții în comuna Negrilești. Asta după ce incidența cazurilor de Covid a crescut în Negrilești la 7,5/mia de locuitori. De altfel, în comună se înregistrează o creștere constantă a incidenței deja de mai bine de două săptămâni.

Începând din acest weekend, locuitorii comunei nu mai au voie să părăsească gospodăriile pe timp de noapte, între orele 20:00 și 5:00. Se poate părăsi gospodăria doar cu declarație pe proprie răspundere și cu un motiv întemeiat.

Excepție mai fac de la aceste restricții cei care au certificat verde, obținut în urma vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Negrilești este prima comună din județ unde se aplică astfel de restricții. Incidența este însă peste 5/mia de locuitori în alte 4 comune: Șieu-Odorhei, Rodna, Runcu Salvei și Budacu de Jos. Se apropie de o incidență de 5 și orașul Năsăud și municipiul Bistrița.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...