10.6 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Cu o incidență a infecțiilor cu Covid de peste 7/mia de locuitori, Negrilești este prima localitate care are parte de restricții de noapte

Cu o incidență tot mai mare de la o zi la alta, comuna Negrilești are parte, începând din acest weekend și de restricții de noapte. Astfel, locuitorii comunei nu mai au voie să își părăsească gospodăria după ora 20:00, decât cu declarație și cu un motiv bine întemeiat. Excepție fac cei care dețin certificat verde.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ieri impunerea de noi restricții în comuna Negrilești. Asta după ce incidența cazurilor de Covid a crescut în Negrilești la 7,5/mia de locuitori. De altfel, în comună se înregistrează o creștere constantă a incidenței deja de mai bine de două săptămâni.

Începând din acest weekend, locuitorii comunei nu mai au voie să părăsească gospodăriile pe timp de noapte, între orele 20:00 și 5:00. Se poate părăsi gospodăria doar cu declarație pe proprie răspundere și cu un motiv întemeiat.

Excepție mai fac de la aceste restricții cei care au certificat verde, obținut în urma vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Negrilești este prima comună din județ unde se aplică astfel de restricții. Incidența este însă peste 5/mia de locuitori în alte 4 comune: Șieu-Odorhei, Rodna, Runcu Salvei și Budacu de Jos. Se apropie de o incidență de 5 și orașul Năsăud și municipiul Bistrița.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.