12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Încă 22 de clase au trecut online din cauza infectărilor cu Covid. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” își suspendă orele la 6 clase

În ultimele două zile, alte 22 de clase au trecut online, din cauza infectărilor în rândul elevilor sau a profesorilor. Cele mai multe clase, 6 la număr, sunt de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, atât de la liceu, cât și de la școala generală.

22 de clase din județ și-au mutat activitatea online pentru următoarele două săptămâni. Este vorba despre o clasă de a V-a de la Școala Gimnazială nr. 1, una de a X-a și alta de a IX-a de la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud.

A trecut online și o clasă de a IX-a de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița, dar și una de  a XII-a de la Infoel și alta de la Liceul Tehnologic Lechința.

Nu au scăpat nici Liceul Teoretic „Solomon Haliță”, care va avea o clasă de a X-a online, dar nici Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, unde o clasă de a IX-a va funcționa online în următoarea perioadă. Și o clasă de la Școala Profesională „Sfânta Maria” se mută online, dar și una de la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva și două de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița.

Online își vor desfășura cursurile și o clasă de a XI-a de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și una de a XI-a de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Și clasa I de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” face orele online.

De departe însă cel mai afectat este Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, unde 6 clase de liceu și școala generală fac cursurile online din data de 23 septembrie.

22 de elevi de la Colegiul Tehnic Infoel au reluat cursurile vineri, după ce s-au testat. Colegii car au refuzat testarea vor continua cursurile online până la expirarea celor două săptămâni.

Cursurile pentru clasele suspendate se pot relua cu prezența fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează, iar rezultatul este negativ.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...