13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Încă 22 de clase au trecut online din cauza infectărilor cu Covid. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” își suspendă orele la 6 clase

În ultimele două zile, alte 22 de clase au trecut online, din cauza infectărilor în rândul elevilor sau a profesorilor. Cele mai multe clase, 6 la număr, sunt de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, atât de la liceu, cât și de la școala generală.

22 de clase din județ și-au mutat activitatea online pentru următoarele două săptămâni. Este vorba despre o clasă de a V-a de la Școala Gimnazială nr. 1, una de a X-a și alta de a IX-a de la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud.

A trecut online și o clasă de a IX-a de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița, dar și una de  a XII-a de la Infoel și alta de la Liceul Tehnologic Lechința.

Nu au scăpat nici Liceul Teoretic „Solomon Haliță”, care va avea o clasă de a X-a online, dar nici Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, unde o clasă de a IX-a va funcționa online în următoarea perioadă. Și o clasă de la Școala Profesională „Sfânta Maria” se mută online, dar și una de la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva și două de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița.

Online își vor desfășura cursurile și o clasă de a XI-a de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și una de a XI-a de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Și clasa I de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” face orele online.

De departe însă cel mai afectat este Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, unde 6 clase de liceu și școala generală fac cursurile online din data de 23 septembrie.

22 de elevi de la Colegiul Tehnic Infoel au reluat cursurile vineri, după ce s-au testat. Colegii car au refuzat testarea vor continua cursurile online până la expirarea celor două săptămâni.

Cursurile pentru clasele suspendate se pot relua cu prezența fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează, iar rezultatul este negativ.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: