12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Cu patinele în picioare 12 luni din 12! Ioan Turc vrea patinoar sintetic deschis tot anul

Primarul Ioan Turc vrea să amenajeze în Bistrița un patinoar sintetic, care ar fi deschis 12 luni din 12. Astfel, Bistrița s-ar număra printre puținele orașe din țară care are așa ceva. Întreaga investiție ar ajunge la 745.000 de lei.

Patinoarul sintetic ar urma să se realizeze anul acesta și să coste în jur de 750.000 de lei. Deocamdată nu se știe unde va fi amplasat și amenajat acest patinoar sintetic.

„Sunt puține patinoare sintetice în România. Ele există astăzi în câteva mari orașe din România. Cu titlu de exemplu, Timișoara a investit suma de 445.000 de lei pentru o suprafață mai mică. Noi ne propunem să investim 745.000 de lei, o sumă aproape dublă”, a explicat Ioan Turc, în conferința de presă de ieri.

Patinoarele sintetice pot fi folosite tot anul, rezistând la temperaturi de -30 de grade și +30 de grade, datorită materialului folosit pentru amenajare.

Cele mai multe dintre ele nu  folosesc gheață, ci niște plăci date cu o rășină specială ce le permite patinelor să alunece. Astfel, nu e nevoie de conectarea permanentă la o sursă de apă și nici îngrijirea periodică a suprafeței de alunecare, cum se întâmplă în cazul celor cu gheață.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: