22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Cu patinele în picioare 12 luni din 12! Ioan Turc vrea patinoar sintetic deschis tot anul

Primarul Ioan Turc vrea să amenajeze în Bistrița un patinoar sintetic, care ar fi deschis 12 luni din 12. Astfel, Bistrița s-ar număra printre puținele orașe din țară care are așa ceva. Întreaga investiție ar ajunge la 745.000 de lei.

Patinoarul sintetic ar urma să se realizeze anul acesta și să coste în jur de 750.000 de lei. Deocamdată nu se știe unde va fi amplasat și amenajat acest patinoar sintetic.

„Sunt puține patinoare sintetice în România. Ele există astăzi în câteva mari orașe din România. Cu titlu de exemplu, Timișoara a investit suma de 445.000 de lei pentru o suprafață mai mică. Noi ne propunem să investim 745.000 de lei, o sumă aproape dublă”, a explicat Ioan Turc, în conferința de presă de ieri.

Patinoarele sintetice pot fi folosite tot anul, rezistând la temperaturi de -30 de grade și +30 de grade, datorită materialului folosit pentru amenajare.

Cele mai multe dintre ele nu  folosesc gheață, ci niște plăci date cu o rășină specială ce le permite patinelor să alunece. Astfel, nu e nevoie de conectarea permanentă la o sursă de apă și nici îngrijirea periodică a suprafeței de alunecare, cum se întâmplă în cazul celor cu gheață.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...