15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Cu patinele în picioare 12 luni din 12! Ioan Turc vrea patinoar sintetic deschis tot anul

Primarul Ioan Turc vrea să amenajeze în Bistrița un patinoar sintetic, care ar fi deschis 12 luni din 12. Astfel, Bistrița s-ar număra printre puținele orașe din țară care are așa ceva. Întreaga investiție ar ajunge la 745.000 de lei.

Patinoarul sintetic ar urma să se realizeze anul acesta și să coste în jur de 750.000 de lei. Deocamdată nu se știe unde va fi amplasat și amenajat acest patinoar sintetic.

„Sunt puține patinoare sintetice în România. Ele există astăzi în câteva mari orașe din România. Cu titlu de exemplu, Timișoara a investit suma de 445.000 de lei pentru o suprafață mai mică. Noi ne propunem să investim 745.000 de lei, o sumă aproape dublă”, a explicat Ioan Turc, în conferința de presă de ieri.

Patinoarele sintetice pot fi folosite tot anul, rezistând la temperaturi de -30 de grade și +30 de grade, datorită materialului folosit pentru amenajare.

Cele mai multe dintre ele nu  folosesc gheață, ci niște plăci date cu o rășină specială ce le permite patinelor să alunece. Astfel, nu e nevoie de conectarea permanentă la o sursă de apă și nici îngrijirea periodică a suprafeței de alunecare, cum se întâmplă în cazul celor cu gheață.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...