21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Cu tot riscul de avalanșe, iubitorii de munte se avântă pe creste!

Datorită ninsorilor abundente, pe munți există grad ridicat de avalanșe. Cu tot avertismentul salvamontiștilor, unii iubitori de munte nu țin cont de pericolul existent. Așa că se avântă spre creste.

Încă de acum două săptămâni, ANM a emis cod roșu de avalanșă în munți.

ATENȚIE! Cod ROȘU de avalanșe în munți!

Acest lucru nu s-a schimbat, mai ales că ninsorile au continuat.

„Încă e risc ridicat de formare a avalanșelor. La peste 1400 metri e risc de grad 3, iar peste 1800 metri, e grad 4. Și colegii, nu știu dacă vor merge în Vârful Bistricior. Noi urcăm până la cabană, și cam atât. Nu ne avântăm. Stăm liniștiți”, a explicat Mircea Baciu din cadrul Salvamont Bistrița.

Cu toate că salvamontiștii sfătuiesc turiștii și iubitorii de munte să nu se avânte înspre creste, nu sunt întotdeauna ascultați.

Unii se duc! Nu ascultă de ce le spunem! E treaba lor! Din fericire, nu am avut incidente, încă. Să sperăm că va fi liniște și în continuare”, a mai spus salvamontistul.

FOTO Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...