Rostul de dimineață: Faze haioase ieri, în Piața Unirii, la celebrarea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor

Rostul de dimineață: Faze haioase ieri, în Piața Unirii, la celebrarea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor

Era cât pe-aci să treacă neobservate sau să rămână de-a pururi îngropate în uitare câteva faze haioase surprinse ieri, în Piața Unirii, la ceremonia de celebrare a celor 160 de ani de la Unirea Principatelor…

Noroc cu ochiul vigilent al unora dintre noi… Zgribulind și încrâncenându-se împotriva vântului tăios – unii au avut timp să observe mândria cu care bistrițenii și-au dus regulamentar mâna la piept, atunci când s-a intonat imnul de stat… Deși, de această dată, nimeni nu le-a cerut-o…

A fost, de asemenea, remarcat în mulțime un domn cu pălărie elegantă și împodobită cu o pană, un mic tricolor și o insignă cu Avram Iancu…

De undeva de sus, de la balconul dotat cu un scaun, o fetiță bine încotoșmănată a urmărit zgribulită ceremonia, până când i s-au alăturat și alți vecini, prieteni sau părinți – dornici să filmeze cu mobilul Hora Unirii… Ceilalți copii prezenți în număr mic au preferat să arunce cu bulgări în dreapta și-n stânga…

Tot la capitolul faze haioase îl încadrăm și pe instrumentistul de la Dor Românesc cu degete înghețate de frig, dar care nu s-a sfiit să-și protejeze clarinetul sub haină, de unde l-a scos cu grijă abia atunci când a început concertul folcloric…

Alte două imagini haioase care au făcut deliciul unora au fost camera de filmat acoperită cu o pungă mov, dar și drapelul de luptă înfășurat în celofan… Și-au dovedit din plin utilitatea, ce-i drept, pentru că la un moment dat se pornise o ploaie măruntă, înghețată, tăioasă…

În rest – totul a decurs conform graficului. Nu s-au înregistrat incidente și nici derapaje… Doi bistrițeni simpatici ne-au rugat să-i fotografiem… Ne-am „executat”, fără fasoane, chiar dacă nu îi cunoaștem și nici nu știm cum să le transmitem imaginea. O punem aici, pentru orice eventualitate…

VIDEO: Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele, de Crăciun, la Maieru! noiembrie 21, 2019 - Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele locuitorilor din Maieru, va concerta în localitate, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Apelul primarului Vasile Borş către politicieni:
Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.