14.3 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

„Cuceritorul” din Sibiu vine la Milaș! Asociația „Mocănița Transilvaniei” îl va folosi pe ruta spre Orosfaia

Asociația „Mocănița Transilvaniei” a primit un cadou: „Cuceritorul” cu motor de Trabant, de la Sibiu. Acesta va avea domiciliul la Milaș, fiind folosit pentru tronsonul spre Orosfaia. „Să-i țină năravul!”, transmit aceștia.

Traseul Mocăniței Transilvania prinde contur. Se curăță calea ferată, se cumpără traverse și se reamenajează stații.

Începutul de an le-a adus un cadou celor de la Asociația Mocănița Transilvaniei. Cuceritorul cu motor de trabant, de la Sibiu, se „mută” la Milaș.

De ce CUCERITORUL?

Azi ne-am despărțit de moto-drezina cu motor de Trabant cu care am crescut în ultimii 10 ani. Creația lui Marian Dumitru la Arad, moto-drezina a căpătat la noi numele de Cuceritorul, deoarece cucerea mereu noi kilometri de linie.
Cu ea am circulat pentru prima dată de la Agnita până dincolo de Balta Bârghișului și de la Cornățel până aproape de Fofeldea. Și tot cu ea am bucurat, în primii ani, sute de copii și adulți. Ea ne-a permis să punem la punct linia dintre Cornățel și Hosman astfel încât azi putem circula cu trenul, cei doi vagoneți ai ei cărând nu doar pasageri, ci și traverse, piatră spartă, chiar și șine de cale ferată.
Iar de astăzi va cuceri noi kilometri de linie în Câmpia Transilvaniei, pe tronsonul Teaca – Râciu, administrat de Asociatia Mocanita Transilvaniei”, scriau ieri, pe Facebook, cei de la Asociația Prietenii Mocăniței.

CE va face Cuceritorul la noi în județ

„Domiciliul” Cuceritorului va fi la Milaș. Asociației Mocănița Transilvaniei speră să-l poată „exploata” la maxim.

„Cuceritorul” cu motor de Trabant va avea din această primăvară stația de domiciliu Milaș, aflată la jumătatea distanței din Teaca și Râciu. Ne va ajuta să întreținem tronsonul scos din vegetație anul trecut, dintre Orosfaia și Milaș.

Drezina construită de Marian a fost principalul mijloc transport cu care colegii noștri din Asociatia Prietenii Mocanitei au reușit să refuncționalizeze o parte din linia îngustă dintre Agnita și Sibiu, astfel încât pe Valea Hârtibaciului să șuiere din nou mocănița!

Să-i țină năravul „Cuceritorului” ca în următorii ani să parcurgă întreaga distanță dintre Teaca și Râciu!”, au scris aceștia pe Facebook.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.