9.5 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 24, 2024

VIDEO – IMPRESIONANT: Au venit de la Vatra Dornei la Bistrița pentru a salva un adolescent lovit de tren

Un autocar cu elevi și cadre didactice, din Vatra Dornei, a ajuns azi la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița. Aceștia au străbătut 85 de km ca să salveze un adolescent lovit marți de tren, la doi pași de școală.

Un adolescent de 15 ani a fost lovit marți dimineața, de tren, în Vatra Dornei. Se îndrepta spre școală, iar în apropierea stației de tren acesta nu s-ar fi asigurat și a fost lovit de tren.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei a declarat că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la UPU,  Spitalul Vatra Dornei. A fost stabilizat, ulterior fiind transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii Sf Maria din Iaşi.

Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă. A fost ”trimis” odată pacientul, la Iași. Este posibil să se încerce replantarea piciorului. Adolescentul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei feter” scrie Libertatea.ro

Elevi de la Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei, la donat sânge, la Bistrița

Astăzi, un autocar cu elevi din Vatra Dornei a ajuns la Bistrița.

M-a sunat Valentin Stan, managerul spitalului din Vatra dornei, dacă primim un autocar cu elevi la donat. Bineînțeles că am acceptat. Doar lucrăm împreună, toate unitățile. Ei nu au centru de donare la Vatra Dornei, așa că au venit la noi și au donat sânge” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Adina Beudean.

Elevii au fost însoțiți și de cadre didactice.

Azi, o acțiune de donare sânge frumoasă, a Centrului de transfuzie Bistrița împreună cu elevi și voluntari, de la Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei.

Peste 15 elevi tineri și frumoși, plus coordonatoarele lor, doamnele profesoare, toți au ajutat un tânăr accidentat grav de tren din zona lor. O reușită deosebită, mulțumim frumos!

Împreună salvăm vieți! ” au scris cei de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița pe Facebook.

Tânărul nu va rămâne cu piciorul amputat

Pacientul a suferit un politraumatism prin accident feroviar. Are amputație traumatică de gambă stângă, un traumatism craniocerebral și contuzie toracoabdominala. Este în șoc traumatic, șoc hemoragic. Respiră spontan, este conștient. S- au instituit măsuri de suport vital, s-au făcut explorări imagistice. Pacientul este în blocul operator, unde echipa multidisciplinară formată din chirurg pediatru, chirurg plastician, ortoped, anestezist și neurochirurg vor decide atitudinea terapeutică. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat. ”, declara dr. Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii, marți.

Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus unei intervenţii chirugicale imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei. Medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi au reușit să-i replanteze gamba stângă.

Intervenţia a durat aproximativ 13 ore. A fost realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă” scrie News.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.