21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Cum a ajuns centrul de neurochirurgie de la Cluj să apeleze la spitalul din Bistrița pentru a-i opera pacienții

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany încep să vină tot mai mulți pacienți la unitatea medicală din Bistrița, fie de la Satu Mare, fie de la Sighetu Marmației. Mai mult, anul acesta inclusiv centrul de neurochirurgie din Cluj-Napoca a apelat la neurochirurgii de la Bistrița.

Heliportul amenajat pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este folosit destul de mult și nu doar pentru a duce pacienți în alte părți, ci și pentru a-i aduce din alte orașe.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a dezvăluit la Bistrițeanul Live faptul că vin pacienți cu elicopterul de la Satu Mare sau Sighetu Marmației. Este vorba în special de traume, tratate la Bistrița.

De asemenea, anul acesta, neurochirurgii de la Bistrița au fost suport pentru centrul de neurochirurgie din Cluj-Napoca, atunci când mare parte din personal a fost infectat cu Covid-19.

„Vin transferuri de la Satu Mare, de la Sighetu Marmației cu elicopterul pentru traumatologie și ce ține de neurochirurgie. Pacienții nu doar pleacă, sunt pacienți care vin la Bistrița. Cu mândrie aș putea să vă spun că în perioada în care centrul de neurochirurgie de la Cluj a trecut prin momente grele, pentru că a fost mare parte din personal cu Covid și au avut mare parte din pacienți infectați, profesorul Ștefan Florian a făcut apel la secția de neurochirurgie la noi. Ei au fost suportul Clujului și au primit mare parte din pacienți, pe care i-au operat aici”, a precizat Gabriel Lazany.

Emisiunea la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...