3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

VIDEO – SCANDAL în Consiliul Local pe tema tarifelor percepute la patinoarul municipalității

Un patinoar sintetic va fi amplasat în Piața Centrală Bistrița. Ieri, consilierii au votat tarifele aferente. A fos un adevărat SCANDAL, cu amenințări de dat în judecată și jigniri aruncate.

Municipalitatea a decis realizarea unui patinoar sintetic ce va fi funcțional pe tot parcursul anului. Pe perioada sărbătorilor de iarnă, acesta va fi amplasat în zona Pieței Cenetrale, iar apoi, relocat.

Ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii au avut de aprobat tarifele aferente.

A început CIRCUL

Consilierul local PSD, Augusta Săsărman, a cerut două modificări:

  • gratuitate pentru copiii până la 7 ani
  • preț redus la jumătate pentru elevii cu vârste între 7 – 18 ani

De aici a izbucnit scandalul, pe motiv că președintele de ședință, Florin Urâte, NU a vrut să supună la vot aceste amendamente.

A intervenit și consilierul local PMP, Ștefania Stere, care a cerut supunerea la vot a amendamentelor cerute de Săsărman, dar și un amendament în plus.

Solicit introducerea unei taxe pe oră, pentru cei ce doresc să stea, de exemplu, trei ore, sau patru. Pentru că nu stă nimeni o zi întreagă la patinoar. Și dacă o familie are doi copii, și vor să stea trei ore cu ei la patinoar, asta înseamnă 80 de lei. Deci solicit o taxă pentru suplimentarea cu o oră a timpului de patinat”, a fost solicitarea consilierei.

În discuție a intervenit și secretarul municipiului Floare Gaftone, dar și primarul Ioan Turc. S-a aruncat în dreapta și-n stânga cu cuvinte jignitoare și amenințări cu datul în judecată. După care, Florin Urâte a supus la vot proiectul, FĂRĂ a supune la vot și amendamentele celor două consiliere.

Întregul CIRC îl puteți urmări în video de mai jos:

Deși consilierii au votat 16 – pentru, 1 – împotrivă și 4 – abțineri, au intervenit și alți consilieri în discuție. Au subliniat faptul că e ILEGALĂ supunerea la vot a proiectului FĂRĂ amendamente, dacă acestea au fost cerute.

După alte minute bune de circ, au fost supuse la vot amendamentele consilierelor PSD și PMP, dar niciunul NU a fost aprobat.

Așa că, la final, proiectul a fost aprobat în forma sa inițială.

Tarifele pentru patinoarul primăriei vor fi:

De asemenea, există câteva facilități.

În primele 10 zile de la deschiderea patinoarului, va fi acces GRATUIT pentru TOATĂ lumea. După aceste 10 zile, va rămâne gratuit accesul, pentru toți, dar DOAR în intervalul orar 10.00 – 12.00”, a explicat primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. o sa se dea Gaftone, primarul si aia de la tineret din primarie, si copii lor, pe gratis ca sunt copii angajatilor…..ca cei mai amarati daca n-au bani si parinti in primarie, nu isi vor permite!!!!

  2. Asta e proasta creștere si nesimțire!!!! Nu e scandal!
    Lipsa celor 7 ani de acasă, badaranism si infumurare de taran din fundul lumii care s-a ajuns!!!
    Macar dna secretar este mai moderata acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.