-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

VIDEO – SCANDAL în Consiliul Local pe tema tarifelor percepute la patinoarul municipalității

Un patinoar sintetic va fi amplasat în Piața Centrală Bistrița. Ieri, consilierii au votat tarifele aferente. A fos un adevărat SCANDAL, cu amenințări de dat în judecată și jigniri aruncate.

Municipalitatea a decis realizarea unui patinoar sintetic ce va fi funcțional pe tot parcursul anului. Pe perioada sărbătorilor de iarnă, acesta va fi amplasat în zona Pieței Cenetrale, iar apoi, relocat.

Ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii au avut de aprobat tarifele aferente.

A început CIRCUL

Consilierul local PSD, Augusta Săsărman, a cerut două modificări:

  • gratuitate pentru copiii până la 7 ani
  • preț redus la jumătate pentru elevii cu vârste între 7 – 18 ani

De aici a izbucnit scandalul, pe motiv că președintele de ședință, Florin Urâte, NU a vrut să supună la vot aceste amendamente.

A intervenit și consilierul local PMP, Ștefania Stere, care a cerut supunerea la vot a amendamentelor cerute de Săsărman, dar și un amendament în plus.

Solicit introducerea unei taxe pe oră, pentru cei ce doresc să stea, de exemplu, trei ore, sau patru. Pentru că nu stă nimeni o zi întreagă la patinoar. Și dacă o familie are doi copii, și vor să stea trei ore cu ei la patinoar, asta înseamnă 80 de lei. Deci solicit o taxă pentru suplimentarea cu o oră a timpului de patinat”, a fost solicitarea consilierei.

În discuție a intervenit și secretarul municipiului Floare Gaftone, dar și primarul Ioan Turc. S-a aruncat în dreapta și-n stânga cu cuvinte jignitoare și amenințări cu datul în judecată. După care, Florin Urâte a supus la vot proiectul, FĂRĂ a supune la vot și amendamentele celor două consiliere.

Întregul CIRC îl puteți urmări în video de mai jos:

Deși consilierii au votat 16 – pentru, 1 – împotrivă și 4 – abțineri, au intervenit și alți consilieri în discuție. Au subliniat faptul că e ILEGALĂ supunerea la vot a proiectului FĂRĂ amendamente, dacă acestea au fost cerute.

După alte minute bune de circ, au fost supuse la vot amendamentele consilierelor PSD și PMP, dar niciunul NU a fost aprobat.

Așa că, la final, proiectul a fost aprobat în forma sa inițială.

Tarifele pentru patinoarul primăriei vor fi:

De asemenea, există câteva facilități.

În primele 10 zile de la deschiderea patinoarului, va fi acces GRATUIT pentru TOATĂ lumea. După aceste 10 zile, va rămâne gratuit accesul, pentru toți, dar DOAR în intervalul orar 10.00 – 12.00”, a explicat primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. o sa se dea Gaftone, primarul si aia de la tineret din primarie, si copii lor, pe gratis ca sunt copii angajatilor…..ca cei mai amarati daca n-au bani si parinti in primarie, nu isi vor permite!!!!

  2. Asta e proasta creștere si nesimțire!!!! Nu e scandal!
    Lipsa celor 7 ani de acasă, badaranism si infumurare de taran din fundul lumii care s-a ajuns!!!
    Macar dna secretar este mai moderata acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...