14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

BISTRIȚA: Evenimente culturale deosebite, la Centrul cultural municipal. Primul concert de colinde

Fiindcă am intrat în postul Crăciunului și ne apropiem de Sfintele sărbători, Centrul Județean pentru Cultură vă invită la un concert special de colinde. La Centrul Cultural Municipal avem ocazia să asistăm la un recital al tenorului Eugen Raită. Aflăm, tot atunci, cine sunt câștigătorii concursului de proză scurtă Rebreanu New Collection 2021!

Duminică, 28 noiembrie, de la ora 11.30, la Așezământul Religios Sfântul Vasile cel Mare se desfășoară un minunat concert de colinde.

Este susținut de Ansamblul Folcloric al Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, Roberta Rebrișorean și Carina Gavriloaie, cursante ale secției de canto popular la Școala de Arte.

Tinerele interprete sunt coordonate de profesoara Cristina Bălan. În concert, iubitorii de colinde vor avea ocazia să le asculte și pe solistele Lenuța Filipoi și Larisa Ștefania.

Evenimentul este organizat de Liceul „Turdor Jarda”, Așezământul Religios Sf Vasile Cel Mare și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. 

La Centrul Cultural Municipal ne așteaptă o întâlnire specială cu prozatorii Ovidiu Pecican și Radu Țuculescu.

Aici se desfășoară – începând cu ora 17.00 – Colocviul Mișcare Literară 20. Evenimentul va fi moderat de Olimpiu Nușfelean, care va acorda și premiile Revistei Mișcarea Literară. Scriitorii Ana Dragu, Marin Mălaicu Hondrari, Florin Partene și Alexandru Uiuiu vor acorda premiile concursului de proză scurtă „Rebreanu New Collection 2021”.

Ioan Filipciuc va prezenta volumul „Ciuleandra”.

De la ora 19.30, sunteți invitați la un recital intitulat „Serenadă de toamnă târzie”.

Tenorul Eugen Raită va urca pe scenă alături de invitații săi:

  • Daniela Păcurar (soprană),
  • Lucian Dușa (pian),
  • Claudiu Hontilă (vioară),
  • Cristian Lepădatu (pian).

Intrarea se face pe baza certificatului digital Covid-19.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!