25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Cum a ajuns Prundu Bârgăului să aibă una dintre cele mai moderne policlinici din regiune, cu medici specializați în Franța sau Canada

Comuna Prundu Bârgăului a ajuns la performanța de a avea una dintre cele mai moderne policlinici din regiune. La dispensarul medical din Prundu Bârgăului vor consulta medici specializați în Franța, Belgia sau Canada. 8 specializări vor funcționa în dispensarul medical. Tot acolo va fi amenajată și o farmacie și un laborator de analize.

Primăria comunei Prundu Bârgăului a început construcția dispensarului medical în 2018. Investiția, care depășește 3,8 milioane de lei, a fost finanțată prin PNDL. Lucrările au fost finalizare anul acesta, iar acum dispensarul medical este dat în folosință.

„La parterul imobilului există o zonă de recepție, trei cabinete medicale, sală de tratament, vestiare și grupuri sanitare. Aici a fost amenajat provizoriu Centrul de Vaccinare, ulterior cabinetele urmând să fie închiriate medicilor de familie. Tot aici este amenajată o farmacie cu depozit de medicamente, vestiar și grup sanitar pentru personalul alocat.

De asemenea, este amenajat și un laborator de analize medicale, compus din sala de recoltare, zona de triere, laboratorul propriu-zis de analize precum și zona de eliberare rezultate La etajul clădirii există cinci cabinete medicale și trei săli de tratament care au fost închiriate de medicii care vor oferi localnicilor din Prundu Bârgăului dar și din comunele învecinate consultații medicale de specialitate”, precizează primarul Doru Crișan.

Cabinetele medicale, spațiul destinat laboratorului de analize și cel destinat farmaciei au fost deja scoase la licitație. Medici specializați în Franța, Belgia sau Canada nu au ezistat să închirieze spații aici și să-și ofere serviciile. 8 medici au închiriat deja cabinetele dispensarului de la Prundu Bârgăului.

Aceștia vor oferi consultații și tratamente în domeniile dermatologie, cardiologie, medicină internă și gastroenterologie, neurologie, urologie și stomatologie. Printre medicii care vor consulta la Prundu Bârgăului se numără  dr. Ștefan Pop și Loredana Faur, specializați în Franța în dermatologie generală și pediatrică.

De asemenea, va fi prezentă dr. Ioana Marchiș, specializată în Belgia în boli interne. Dispensarul de la Prund va avea inclusiv neurologi. Este vorba despre dr Anca Bogdan și Bianca Popovici, specializate în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Canada în neurologie generală. Zona de cardiologie va fi acoperită de Marius Orzan, cea de Urologie de Alexandru Nucu Marica, iar stomatologia de Roxana Alina Muntean.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.