5 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

Cum a ajuns un program de educație finanțat de o companie să ofere o șansă copiilor din orașele din județ să ajungă la universități de top

De 9 ani o companie susține elevii pasionați de matematică, fizică sau informatică să facă performanță. Elevii sunt ajutați să ajungă la olimpiade, iar dacă fac performanță au o șansă prețioasă de a ajunge la universitățile de top din Europa. Copiii din 4 orașe din județul nostru sunt sprijiniți prin acest proiect.

Potrivit Mediafax, de 9 ani retailerul online eMag finanțează proiectul „Hai la Olimpiadă”, care sprijină elevii pasionați de matematică, fizică  sau informatică. Elevii sunt susținuți de profesori de elită pentru a se pregăti pentru olimpiadele naționale și internaționale.

Cursurile de pregătire sunt gratuite și se țin fizic sau online. 54 de centre de pregătire au fost înființate în 26 de orașe din țară. Printre acestea se numără și orașele din județul nostru: Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

Mulți dintre elevii care se pregătesc în aceste centre provin din familii cu venituri modeste, care nu și-ar permite taxele impuse de universitățile de top din Europa. Un premiu la o olimpiadă internațională vine să garanteze un loc de multe ori fără plată la aceste universități și chiar și o bursă.

„Mulți dintre elevii care se pregătesc în centrul „Hai la Olimpiadă!” provin din familii cu venituri modeste, iar obținerea unui premiu pe plan internațional este singura șansă pe care o au pentru a avea acces la universități de top. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, iar mulți dintre ei au reușit să obțină reultatele care le asigură un loc la o universitate de top”, a precizat profesorul Adrian Dafinei, coordonatorul lotului de olimpici internaționali de fizică.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.