1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Cum a reușit benzinăria Petrolium din Năsăud să „înoate” contra curentului și să nu-și înșele clienții cu prețuri nesimțite

În ziua în care 90% dintre benzinăriile din țară au profitat de isteria creată pe o rețea de socializare și au mărit nejustificat prețurile la pompă, benzinăria Petrolium din Năsăud făcea diferența și arăta că se poate și altfel, că nu totul e despre bani în afaceri. Iar asta pentru că pentru conducerea benzinăriei din Năsăud a fost mai important să rămână onești față de clienții săi și să-și crească business-ul sănătos, iar oamenii să revină la ei la pompă, cu aceeași încredere ca întotdeauna.

9 martie rămâne o zi neagră pentru majoritatea șoferilor din România. O fotografie cu un preț nesimțit practicat de o benzinărie dintr-un alt județ s-a viralizat cu viteza luminii și i-a scos pur și simplu pe oameni din case și i-a trimis la pompe să-și facă plinul.

Șoferii din județ care au ajuns la Petrolium din Năsăud au avut parte însă de o surpriză. Benzinăria Petrolium practica același preț, care nu creștea în timp ce oamenii disperați îngroșau coada, cum s-a întâmplat în cazul multor benzinării.

Managerul benzinăriei, Ionuț Rus, ne-a explicat și de ce nu s-a lăsat prins în mirajul banilor făcuți ușor și a menținut aceleași prețuri.

„Situația de miercuri a fost una inedită, atât pentru benzinari, cât și pentru clienți. Modul în care noi am reușit să păstrăm un preț decent s-a datorat mai multor factori. În primul rând, stația noastră dispune de o capacitate foarte mare de stocare, de aproximativ 175.000 de litri. Cu toate că ne-am confruntat cu o cerere enormă atât miercuri, cât și joi, noi nu am majorat prețul carburanților într-o măsură nejustificată. Asta pentru ca noi nu urmărim doar un câștig peste noapte. Pur și simplu vrem să creăm un business corect, care pune în prim plan clientul. Și nu era etic să profităm de o situație de panică și frică”, a explicat Ionuț Rus pentru Bistrițeanul.ro.

Petrolium are prețuri speciale, în fiecare weekend

Ionuț Rus spune că prețul carburanților în viitorul apropiat este greu de anticipat:

„În momentul de față vă pot spune doar un fapt concret – vineri am plasat o comandă de carburanți la furnizor, la un preț aproape de prețul de pompă. Pot spune chiar că în acest sfârșit de săptămână noi am vândut motorina și benzina la un preț mai mic decât cel pe care l-am primit de la furnizor, deoarece pe week-end noi avem un preț promoțional”.

Benzinăria Petrolium a mai făcut o „aroganță” menită să-i facă pe șoferi să revină în ograda sa. A continuat cu prețurile promoționale de weekend. Astfel, cei care au alimentat de la Petrolium în acest weekend au plătit 7,89 lei atât pentru benzină, cât și pentru motorină (vezi foto).

Așadar, se poate și fără prețuri de speculă la pompă în aceste zile, iar o benzinărie mică, de la Năsăud, demonstrează asta.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...