-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Brocoli a rămas fără floare, până să ajungă la spital! Cum încearcă furnizorii să facă economie pe spatele bolnavilor

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a făcut eforturi considerabile pentru o oferi mese decente bolnavilor internați. Cu toate acestea, unii furnizori de alimente încearcă încă să facă economie pe spatele bolnavilor și livrează legume pe care unii le-ar arunca direct la gunoi.

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a vorbit și despre hrana pe care o primesc bolnavii care ajuns internați în unitatea medicală.

Aceasta este finanțată cu ajutorul panourilor publicitare din zona Unității de Primiri Urgențe, care sunt închiriate de firme, din banii încasați pe testările Covid la cerere și din alte servicii medicale la cerere, care se plătesc.

Astfel, a fost reintrodusă supa în meniu, iar bolnavii primesc inclusiv un mic desert. Gabriel Lazany spune că încă este loc de îmbunătățire. Managerul spitalului recunoaște că are o problemă cu furnizorii, care au impresia că pot livra orice la spital.

„Marea provocare cu care ne confruntăm este o lipsă de seriozitate din partea furnizorilor. Lumea se gândește că dacă livrează la stat își deversează acolo toate gunoaiele. Din păcate, eu nu accept acest lucru și am pretenția de la furnizorii cu care lucrează spitalul să aducă marfă de calitate. Am avut o sesizare din partea bucătăriei, pentru că ei la recepția alimentelor sunt foarte stricți, și i-am rugat să mă atenționeze în permanență. Am comandat brocoli și ne-au adus doar cotoarele de la brocoli, fără floare”, a explicat Gabriel Lazany.

Acesta a mai spus că unii furnizori refuză să mai livreze produse la prețul stabilit la licitație, prin contract, motivând că s-a scumpit materia primă. Managerul spitalului spune că nu există loc de negociere și că firmele trebuie să-și respecte contractul.

„Foarte multe contracte am reziliat și am dat aviz negativ pentru calitatea proastă. Teoretic, cu acest aviz negativ nu mai pot participa la licitații. Dar găsesc alternative și își fac alte firme”, mai spune Lazany.

Emisiunea la care a fost prezent managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cum adica…daca s a scumpit energia si a crescut pretul energiei tie trebuie sa ti aduca curent invechit de doi ani la pretul de 62 bani kilovatul? Poi de asta ii dir urechile pe bolnavi ca le dai curent stricat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: