9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate

Abaterile financiar contabile identificate de inspectorii Curții de Conturi pentru anul 2016 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se apropie de 1,7 milioane de lei.

Printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se numără înregistrarea eronată în evidența contabilă a unor debite reprezentând contribuțiile persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap.

De asemenea, inspectorii au constatat că s-au efectuat plăți peste normele legale când vine vorba despre consumurile colective, dar și plăți nelegale în numerar către persoanele fizice fără documente justificative. S-au făcut plăți nelegale în valoare de 174.000 de lei pentru achiziții de produse agricole, în baza unor documente interzise.

Instituția a decontat bilete de călătorie în valoare de 2.000 de lei pentru persoane cu handicap care erau internate în spital în perioada respectivă. Aceasta a mai plătit ajutoare sociale în valoare de 4.000 de lei pentru persoane cu handicap decedate.

Angajații instituției nu s-au încadrat nici în abonamentele telefonice, plătindu-se cu 4.000 de lei mai mult decât prevedeau abonamentele. S-au decontat și cheltuieli de cazare și deplasare nerespectându-se prevederile legale, în valoare de 5.000 de lei.

Curtea de Conturi a recomandat instituției să înregistreze în evidența contabilă prejudiciul constatat și să ia măsurile necesare recuperării acestuia.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...