13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate

Abaterile financiar contabile identificate de inspectorii Curții de Conturi pentru anul 2016 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se apropie de 1,7 milioane de lei.

Printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se numără înregistrarea eronată în evidența contabilă a unor debite reprezentând contribuțiile persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap.

De asemenea, inspectorii au constatat că s-au efectuat plăți peste normele legale când vine vorba despre consumurile colective, dar și plăți nelegale în numerar către persoanele fizice fără documente justificative. S-au făcut plăți nelegale în valoare de 174.000 de lei pentru achiziții de produse agricole, în baza unor documente interzise.

Instituția a decontat bilete de călătorie în valoare de 2.000 de lei pentru persoane cu handicap care erau internate în spital în perioada respectivă. Aceasta a mai plătit ajutoare sociale în valoare de 4.000 de lei pentru persoane cu handicap decedate.

Angajații instituției nu s-au încadrat nici în abonamentele telefonice, plătindu-se cu 4.000 de lei mai mult decât prevedeau abonamentele. S-au decontat și cheltuieli de cazare și deplasare nerespectându-se prevederile legale, în valoare de 5.000 de lei.

Curtea de Conturi a recomandat instituției să înregistreze în evidența contabilă prejudiciul constatat și să ia măsurile necesare recuperării acestuia.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...