-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate

Abaterile financiar contabile identificate de inspectorii Curții de Conturi pentru anul 2016 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se apropie de 1,7 milioane de lei.

Printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se numără înregistrarea eronată în evidența contabilă a unor debite reprezentând contribuțiile persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap.

De asemenea, inspectorii au constatat că s-au efectuat plăți peste normele legale când vine vorba despre consumurile colective, dar și plăți nelegale în numerar către persoanele fizice fără documente justificative. S-au făcut plăți nelegale în valoare de 174.000 de lei pentru achiziții de produse agricole, în baza unor documente interzise.

Instituția a decontat bilete de călătorie în valoare de 2.000 de lei pentru persoane cu handicap care erau internate în spital în perioada respectivă. Aceasta a mai plătit ajutoare sociale în valoare de 4.000 de lei pentru persoane cu handicap decedate.

Angajații instituției nu s-au încadrat nici în abonamentele telefonice, plătindu-se cu 4.000 de lei mai mult decât prevedeau abonamentele. S-au decontat și cheltuieli de cazare și deplasare nerespectându-se prevederile legale, în valoare de 5.000 de lei.

Curtea de Conturi a recomandat instituției să înregistreze în evidența contabilă prejudiciul constatat și să ia măsurile necesare recuperării acestuia.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...