15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate

Abaterile financiar contabile identificate de inspectorii Curții de Conturi pentru anul 2016 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se apropie de 1,7 milioane de lei.

Printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se numără înregistrarea eronată în evidența contabilă a unor debite reprezentând contribuțiile persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap.

De asemenea, inspectorii au constatat că s-au efectuat plăți peste normele legale când vine vorba despre consumurile colective, dar și plăți nelegale în numerar către persoanele fizice fără documente justificative. S-au făcut plăți nelegale în valoare de 174.000 de lei pentru achiziții de produse agricole, în baza unor documente interzise.

Instituția a decontat bilete de călătorie în valoare de 2.000 de lei pentru persoane cu handicap care erau internate în spital în perioada respectivă. Aceasta a mai plătit ajutoare sociale în valoare de 4.000 de lei pentru persoane cu handicap decedate.

Angajații instituției nu s-au încadrat nici în abonamentele telefonice, plătindu-se cu 4.000 de lei mai mult decât prevedeau abonamentele. S-au decontat și cheltuieli de cazare și deplasare nerespectându-se prevederile legale, în valoare de 5.000 de lei.

Curtea de Conturi a recomandat instituției să înregistreze în evidența contabilă prejudiciul constatat și să ia măsurile necesare recuperării acestuia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.