21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Hocus-pocus la primăriile din județ! Cum au aruncat edilii cu banii pe lucrări inexistente

Sute de mii de lei au fost aruncați de către primăriile din Bistrița-Năsăud pentru lucrări care nu există. La mai bine de 10 primării au descoperit inspectorii Curții de Conturi astfel de jonglerii cu banul public.

Cap de listă este chiar Primăria Bistrița, care, potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, ar fi efectuat plăți nelegale pentru lucrări neexecutate aferente organizării de șantier privind amenajarea pârtiei de schi în valoare de 533.000 de lei. Alți 3.000 de lei ar fi mers pe lucrări neexecutate de plantat puieți.

Au mai plătit pentru lucrări inexistente primăriile Budacu de Jos (66.000 de lei), Galații Bistriței (4.000 de lei), Ilva Mică (3.000 de lei), Josenii Bârgăului (44.000 de lei), Măgura Ilvei (8.000 de lei), Maieru (24.000 de lei), Mărișelu (9.000 de lei), Parva (106.000 de lei), Spermezeu (26.000 de lei), Tiha Bârgăului (60.000 de lei) și Zagra (8.000 de lei).

Zeci de mii de lei pe reclamă…

Dacă unii din primari au dat acești bani firmelor de construcții pentru lucrări care nu s-au mai făcut, alții au dat zeci de mii de lei pe „plata unor servicii de publicitate fără documente justificative, care să ateste efectuarea acestora”.

Suma cea mai mare care a mers pe publicitate ajunge la 44.000 de lei și a fost achitată de Primăria Josenii Bârgăului. Și Maieru a dat 24.000 de lei pe servicii de publicitate. Primăria Bistrița a plătit serviciile de publicitate la prețuri umflate, prejudiciul fiind de 20.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...