8.8 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Hocus-pocus la primăriile din județ! Cum au aruncat edilii cu banii pe lucrări inexistente

Sute de mii de lei au fost aruncați de către primăriile din Bistrița-Năsăud pentru lucrări care nu există. La mai bine de 10 primării au descoperit inspectorii Curții de Conturi astfel de jonglerii cu banul public.

Cap de listă este chiar Primăria Bistrița, care, potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, ar fi efectuat plăți nelegale pentru lucrări neexecutate aferente organizării de șantier privind amenajarea pârtiei de schi în valoare de 533.000 de lei. Alți 3.000 de lei ar fi mers pe lucrări neexecutate de plantat puieți.

Au mai plătit pentru lucrări inexistente primăriile Budacu de Jos (66.000 de lei), Galații Bistriței (4.000 de lei), Ilva Mică (3.000 de lei), Josenii Bârgăului (44.000 de lei), Măgura Ilvei (8.000 de lei), Maieru (24.000 de lei), Mărișelu (9.000 de lei), Parva (106.000 de lei), Spermezeu (26.000 de lei), Tiha Bârgăului (60.000 de lei) și Zagra (8.000 de lei).

Zeci de mii de lei pe reclamă…

Dacă unii din primari au dat acești bani firmelor de construcții pentru lucrări care nu s-au mai făcut, alții au dat zeci de mii de lei pe „plata unor servicii de publicitate fără documente justificative, care să ateste efectuarea acestora”.

Suma cea mai mare care a mers pe publicitate ajunge la 44.000 de lei și a fost achitată de Primăria Josenii Bârgăului. Și Maieru a dat 24.000 de lei pe servicii de publicitate. Primăria Bistrița a plătit serviciile de publicitate la prețuri umflate, prejudiciul fiind de 20.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.