18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

E greu la primărie! Viceprimarul și primarul unei comune și-au dat spor de „condiții vătămătoare”

21.000 de lei au intrat în buzunarele primarului Dumitru Bușcoiu și ale viceprimarului comunei Zagra, în anul 2016, sub forma unui spor mai puțin obișnuit. Este vorba despre „sporul pentru condiții vătămătoare”.

Cu ajutorul acestui spor, despre care inspectorii Curții de Conturi spun că este ilegal, primarul și viceprimarul au încasat lună de lună cu cel puțin 500 de lei în plus la salariu.

Culmea este faptul că acest spor chiar există, proiectul fiind în dezbatere. Potrivit acestuia, funcționarii publici și personalul contractual pot beneficia de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare între 5 și 15% din salariu.

Pentru a-l primi, trebuie să fie întruniți cel puțin doi factori de risc din cei cinci posibili: existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acțiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acțiunea factorilor nocivi, existența unor condiții de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare, structura și nivelul morbidității în raport cu specificul locului de muncă.

Problema este că primarul și viceprimarul de la Zagra și-au dat aceste sporuri cu doi ani înainte ca acestea să fie luate în discuție de către Guvern.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: