18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

E greu la primărie! Viceprimarul și primarul unei comune și-au dat spor de „condiții vătămătoare”

21.000 de lei au intrat în buzunarele primarului Dumitru Bușcoiu și ale viceprimarului comunei Zagra, în anul 2016, sub forma unui spor mai puțin obișnuit. Este vorba despre „sporul pentru condiții vătămătoare”.

Cu ajutorul acestui spor, despre care inspectorii Curții de Conturi spun că este ilegal, primarul și viceprimarul au încasat lună de lună cu cel puțin 500 de lei în plus la salariu.

Culmea este faptul că acest spor chiar există, proiectul fiind în dezbatere. Potrivit acestuia, funcționarii publici și personalul contractual pot beneficia de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare între 5 și 15% din salariu.

Pentru a-l primi, trebuie să fie întruniți cel puțin doi factori de risc din cei cinci posibili: existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acțiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acțiunea factorilor nocivi, existența unor condiții de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare, structura și nivelul morbidității în raport cu specificul locului de muncă.

Problema este că primarul și viceprimarul de la Zagra și-au dat aceste sporuri cu doi ani înainte ca acestea să fie luate în discuție de către Guvern.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...