25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Cum reușește Grapini să mențină șoselele negre la Rodna, în cea mai „albă” iarnă din ultimii ani

Comuna Rodna este aproape de a fi deszăpezită în totalitate, după ce autoritățile locale au scos zi și noapte utilajele în stradă pentru îndepărtarea zăpezii.

Pe timp de zi, în întreaga comună s-a acționat cu două utilaje de deszăpezire, iar pe timp de noapte au fost puse în funcțiune opt utilaje, când traficul era redus, iar întregul efectiv de utilaje poate decongestiona drumul.

„Am acționat zi și noapte pentru deszăpezirea comunei, atât pe drumul principal, cât și pe străzi limitrofe, pentru decongestionarea traficului. Pe timp de zi, în Rodna, traficul este destul de mare, așa că pe timp de zi au ieșit la deszăpezit doar două utilaje. Nu putem încurca traficul și e bine să evităm accidentele sau eventuale stricăciuni de la nivelul drumului, inclusiv a parapeților de pe margini.

Noaptea se acționează cu opt utilaje, cu tot efectivul pe care îl avem. Primăria comunei Rodna are trei utilaje de deszăpezire proprii, restul sunt închiriate. Cele opt utilaje sunt împărțite pe zone, astfel încât să ajungem în timp util pentru a da la o parte zăpada”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, Valentin Grapini, primarul comunei Rodna.

Drumul de la Rodna la Valea Vinului a fost și el deszăpezit, spune Valentin Grapini.

„Pe Valea Vinului au început acțiunile de deszăpezire și se lucrează constant. Urmează să fie lărgit drumul pe o porțiune de nouă kilometri”, a mai spus Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...