22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Cum se „ferește” Spitalul Județean de incendii: recircularea permanentă a aerului și o rețea electrică high-tech

Spitalul Județean de Urgență Bistrița încearcă să se ferească de incendii prin investiții în sisteme performante de monitorizare și nu numai. Astfel, în Terapia Intensivă și blocul operator aerul este circulat, iar în acest zone în permanență este aer steril și proaspăt, pentru a preveni o încărcare de oxigen intens folosit acolo. De asemenea, unitatea medicală mai are o rețea electrică high-tech care anunță inclusiv când unul dintre aparatele băgate în priză are probleme.

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul spitalului Gabriel Lazany a vorbit despre investițiile făcute de unitatea medicală pentru a preîntâmpina evenimentele de genul celui de la spitalul din Piatra Neamț sau cel de la Institutul Matei Balș.

Astfel, pentru a înlătura pericolul încărcării cu oxigen în saloane, aerul este recirculat în permanență.

„Întotdeauna oxigenul prezintă riscul de foc, pentru că este foarte inflamabil. În Terapie Intensivă, unde se folosește mai mult oxigenul se recomandă reciclarea aerului, acesta se reîmprospătează. Când oxigenul nu este utilizat de către pacienți acesta ar trebui închis, însă din păcate pacienții nu fac asta și există o supraîncărcare. Avem o centrală de tratare a aerului, în permanență avem în saloane aer proaspăt și steril”, a explicat la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany.

Aceasta nu este singura investiție menită să ferească spitalul de incendii. În zonele vitale, cum este Terapia Intensivă și blocul operator se folosește o rețea performantă de electricitate:

„Avem un sistem special, care monitorizează în permanență rețeaua electrică. Din tabloul electric, curentul care merge spre zonele vitale, merge pe firul neîntrerupt și între tablou și priză este un sistem de monitorizare care detectează inclusiv dacă aparatele care sunt băgate în priză au probleme. Avem un panou de monitorizare și dacă problema e majoră se aprinde un led roșu”, a mai spus managerul spitalului.

Deocamdată doar în secțiile deja modernizate ale spitalului s-a reușit asta. În cadrul proiectului de eficientizare energetică pe care-l pregătește unitatea medicală sunt cuprinse și astfel de sisteme.  De asemenea, proiectul prevedere ca în fiecare salon, pe lângă alarmarea în caz de incendiu, să existe și un sistem de monitorizare a nivelului de oxigen din aer.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, o puteți urmări mai jos:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, IMP România are nevoie de un șef de linie priceput

BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, asistent manager & marketing și însoțitor de grup charter Grecia / Bulgaria. IMP România are nevoie de un șef de linie priceput. Oferta completă, mai jos: 

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...