12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Cum va fi vremea în Bistrița-Năsăud de Crăciun și de Anul Nou. UNDE ne putem bucura de zăpadă

Ajunul Crăciunului se anunță cam mohorât în Bistrița-Năsăud. „În loc să ne bucurăm de ninsori şi decor alb de Crăciun, temperaturile mai câştigă câteva unități și devin deosebit de calde pentru sfârșitul lui decembrie”, ne informează cei de la Meteo BN.

Se pare că vremea nu ține cu noi și nu vom avea parte de zăpadă, de Crăciun, în Bistrița-Năsăud.

Astăzi va ploua slab iar dimineață va fi ceață asociată cu burniță. Precipitații mixte vor fi posibile doar în zonele cele mai înalte de munte, la peste 1800 m. altitudine – anunță Meteo BN

Temperaturile maxime se vor încadra între +5°C şi +9°C iar minimele, în condiții de nebulozitate şi ploi vor avea valori de la +2°C în depresiuni – până spre 5°C în zonele de podiş.

La Bistrița vremea va fi în continuare închisă, iar pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Maxima, în creştere, va atinge 8 – 9°C iar minima nopții de Crăciun va fi în jur de 4°C.

Temperaturi minime / maxime în localitățile județului:

 • Năsăud +3°C / +8°C  
 • Beclean +3°C / +9°C  
 • Sângeorz-Băi +2°C / +6° 
 • Rodna +2°C / +5°C 
 • Teaca +3°C / +8°C  
 • Lechinţa +3°C/ +8°C  
 • Prundu – Bârgăului +3°C / +7°C  
 • Romuli +2°C / +6°C  
 • Lunca Ilvei +2°C / +6°C  
 • Colibița +2°C / +6°C  
 • Pasul Tihuța 0°C / +5°C  
 • Valea Blaznei -1°C / +2°C   

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis de asemenea prognoza meteo pe două săptămâni, până în 3 ianuarie 2021. Specialiştii au anunţat și în ce regiuni va ninge în zilele de Crăciun.

Se pare că va trebui să ne mulțumim cu vremea specifică primăverii, în Ajun și în prima zi de Crăciun. Meteorologii susțin că în seara de Crăciun va ninge doar în vest, centru și nord.

Din a doua zi de Crăciun, însă, vremea se va răci accentuat. Se va ajunge la maxime diurne de 0…1 grad și minime nocturne de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie.

Din 29 decembrie și până pe 3 ianuarie, vremea va fi în general apropiată de normal, cu temperaturi maxime de 2….4 grade și minime de -4…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 25 decembrie acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...