6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Vremea Crăciunului, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, cu multe surprize și inedite globuri

Chiar dacă trăim în plină pandemie, vacanța nu putea începe fără un eveniment care să marcheze venirea sărbătorilor de iarnă, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”. Profesorii și elevii s-au adaptat perfect la mediul virtual, organizând o foarte reușită întâlnire on-line.

Vacanța de Crăciun nu putea începe, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, fără o activitate deosebită, pusă la cale de și coordonată de profesorii Simona Lolici, Roxana Moldovan, Lavinia Nicolae, Camelia Moldovan, Alina Oros, Ana Vereș și Ana-Maria Tomoiagă.

Proiectul educativ numit „Christmas Time” a adus bucurie și zâmbete pe chipul tuturor. Catedra de Limbă și Comunicare a reușit să organizeze un eveniment dedicat elevilor din clasele V-VIII, pe care i-a îndrumat spre realizarea unor proiecte cu totul deosebite.

Magia Crăciunului și-a făcut simțită prezența de îndată ce participanții implicați în proiect au retrăit emoționantele momente de anul trecut: atunci tradiționalul brad de Crăciun a fost împodobit cu multă grijă de toți elevii Școlii gimnaziale „Lucian Blaga”.

Elevii s-au îmbrăcat festiv, iar profesorii au avut grijă să transmită din căldura lor sufletească – ascultând colindele copiilor și felicitându-i pentru efortul depus.

Activitatea a început cu o scurtă prezentare susținută de profesoara Simona Lolici. În tonul tendințelor acestei generații, profesoara a prezentat numeroase filmulețe cu elevii care au contribuit cu materiale tik-tok.

Creațiile artistice ale elevilor au fost puse într-un colaj și prezentate tuturor. Nici jocurile nu au lipsit, grație unor aplicații interactive precum Wordwall și Nearpod, de care elevii se bucură întotdeauna la ore.

Unii dintre elevi au vrut să-și prezinte proiectele Power Point, numite „În așteptarea Crăciunului”, în care au cuprins tradiții, obiceiuri, colinde sau imagini cu brazii împodobiți acasă. A fost cu adevărat emoționant. Elevii au reușit să ne ureze tuturor un Crăciun fericit, cântând și recitând, sau chiar desenând „globuri literare”…”, ne-a transmis profesoara Ana Vereș. 

La finalul întâlnirii, noi, profesorii, le-am pregătit și niște suprinze. Au primit cu toții felicitări virtuale, prin care am încercat să-i facem fericiți…”, a precizat profesoara Ana Vereș.

La eveniment au participat și profesorul Marius Mureșan, directorul Școlii gimnaziale „Lucian Blaga”, precum și directorul adjunct – profesoara Daniela Hudrea. Aceștia le-au adresat câteva cuvinte elevilor și profesorilor coordonatori – felicitându-i și urându-le tuturor sărbători fericite și pline de lumină.

Finalul a fost cu adevărat emoționant, fiind punctat de o colindă interpretată de îndrăgita interpretă a folclorului maramureșean – Ana-Maria Tomoiagă – ea însăși profesoară de muzică la Școala „Lucian Blaga”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...