20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Cum vor simți bistrițenii digitalizarea promisă de primărie: plăți, certificate, autorizații, toate se mută online

Prezent la Bistrițeanul Live, noul city manager al Primăriei Bistrița a vorbit și despre amplul proces de digitalizare, care ar trebui să ne facă viața mai ușoară, în viitorul foarte apropiat. Ioan Peteleu promite că plățile, formularele, autorizațiile și programările se mută online.

Potrivit city managerului Ioan Peteleu, Primăria Bistrița pregătește un portal, care va gestiona conținutul tuturor structurilor din municipalitate și le va permite cetățenilor să-și plătească dările la stat, dar și să completeze anumite formulare online, fără a se mai prezenta la ghișee.

„Este vorba despre un portal, care va gestiona tot conținutul tuturor structurilor din Primăria Bistrița. Vorbim inclusiv de servicii online: plata impozitelor și taxelor sau declarații de impunere și tot felul de astfel de formulare, care se vor completa online. Deci cetățenii nu vor trebui să meargă neapărat la un serviciu sau altul să depună un formular sau o declarație”, a declarat la Bistrițeanul Live, Ioan Peteleu.

Momentan, plata taxelor și impozitelor locale este posibilă online doar cu ajutorul portalului ghișeul.ro, însă mulți s-au plâns că nu au reușit să plătească prin intermediul site-ului. Aceeași problemă a avut-o și Ioan Peteleu, care a precizat că nu e normal să nu poți să plătești taxe și impozite online.

Potrivit acestuia, la finalul acestui an vom putea plăti online taxele și impozitele și vom avea acces la anumite formulare și cereri disponibile momentan doar la ghișee. Se pare că plata taxelor și impozitelor online este unul dintre cele mai solicitate servicii online.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...