13.8 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

Cum vor simți bistrițenii digitalizarea promisă de primărie: plăți, certificate, autorizații, toate se mută online

Prezent la Bistrițeanul Live, noul city manager al Primăriei Bistrița a vorbit și despre amplul proces de digitalizare, care ar trebui să ne facă viața mai ușoară, în viitorul foarte apropiat. Ioan Peteleu promite că plățile, formularele, autorizațiile și programările se mută online.

Potrivit city managerului Ioan Peteleu, Primăria Bistrița pregătește un portal, care va gestiona conținutul tuturor structurilor din municipalitate și le va permite cetățenilor să-și plătească dările la stat, dar și să completeze anumite formulare online, fără a se mai prezenta la ghișee.

„Este vorba despre un portal, care va gestiona tot conținutul tuturor structurilor din Primăria Bistrița. Vorbim inclusiv de servicii online: plata impozitelor și taxelor sau declarații de impunere și tot felul de astfel de formulare, care se vor completa online. Deci cetățenii nu vor trebui să meargă neapărat la un serviciu sau altul să depună un formular sau o declarație”, a declarat la Bistrițeanul Live, Ioan Peteleu.

Momentan, plata taxelor și impozitelor locale este posibilă online doar cu ajutorul portalului ghișeul.ro, însă mulți s-au plâns că nu au reușit să plătească prin intermediul site-ului. Aceeași problemă a avut-o și Ioan Peteleu, care a precizat că nu e normal să nu poți să plătești taxe și impozite online.

Potrivit acestuia, la finalul acestui an vom putea plăti online taxele și impozitele și vom avea acces la anumite formulare și cereri disponibile momentan doar la ghișee. Se pare că plata taxelor și impozitelor online este unul dintre cele mai solicitate servicii online.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...