16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Curentul necesar instituțiilor publice din Prund, produs de 800 panouri fotovoltaice

Nouă clădiri din comuna Prundu Bârgăului vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Curentul necesar acestora va fi produs de cele 800 de panouri aflate în plin proces de montare.

Administrația din Prundu Bârgăului a apelat la granturi norvegiene pentru a scăpa de povara facturilor la electricitate. Astfel, au reușit să „pună mâna” pe 800 de panouri fotovoltaice care vor asigura energia electrică necesară pentru nouă instituții publice din comună.

„La această dată lucrările de montare a panourilor fotovoltaice, menite să producă energia electrică pentru consum propriu la obiective importante aparținând comunei noastre, se află în plină desfășurare!

Comuna Prundu Bârgăului, în calitate de beneficiar al unui contract de finanțare susținut prin granturi norvegiene, având ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 și scăderea consumului de energie electrică din rețeaua de distribuție, va monta astfel de sisteme pe 9 clădiri, ar urma să fie amplasate peste 800 de panouri fotovoltaice, ce ar urma să producă anual în total 281 de MW.

Echipamentele vor fi amplasate pe

  • sediul Primăriei
  • Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului
  • Grădinița din Susenii Bârgăului
  • Grădinița din Prundu Bârgăului
  • Dispensarul din Prundu Bârgăului
  • Centru Multifuncțional
  • Școala clasele I-IV
  • sediul postului de poliție
  • Unitatea Medico-Socială din Susenii Bârgăului”, a transmis primarul Doru Crișan.

Tot cu ajutorul granturilor norvegiene și-au făcut traiul mai ușor și localnicii din Parva sau Târlișua.

Râul Rebra, folosit la Parva pentru a asigura curentul și căldura în instituțiile publice

Soarele asigură curentul în gospodăriile izolate din Târlișua. Autoritățile au primit 300.000 de euro să aprindă becul în vârf de munte

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Daca in zona respectiva 10 cetateni ar fi cerut deodata fiecare 30kw instalat .. acestia Nu ar fi primit avizul de racordate ca si prosumatori de la electrica pentru ca…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.