18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Au DESFIINȚAT bugetul pas cu pas. Însă un mic detaliu, de-a dreptul aberant, le-a anulat contestația!

Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 a fost „desființat” pas cu pas de o asociație. Un mic detaliu le-a scăpat celor care au contestat proiectul și le-a anulat solicitarea. VEZI despre ce e vorba:

Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al orașului Bistrița a fost prezentat azi cetățenilor de către primarul Ovidiu Teodor Crețu. Se pare că anul acesta vom avea cel mai mare buget din 2011 încoace. Despre banii pe care vrea să îi cheltuie primăria în 2019, dar și de unde provin, am scris AICI.

După ce proiectul de buget a fost adus la cunoștința opiniei publice, modul în care primăria adună și cheltuie banii a fost aspru criticat de cei care au fost prezenți în sala de ședințe a Consiliului Local. Asociația Bistrița Civică a depus o contestație prin care a desființat pur și simplu punct cu punct bugetul.

„La capitolul cheltuieli contestăm următoarele poziții: ski lift – în complexul Wonderland 600.000 de lei, nu are notă de fundamentare, împotriva HCL 11/2019 prin care s-a aprobat studiul de fezabilitate. Am depus plângere prealabilă și, dacă CL nu abrogă HCL, vom ataca la contencios administrativ. Intervenție de urgență în urma alunecărilor de teren pe amplasamentul pârtiei de schi 1.146.000 de lei, suma să se recupereze de la personalul din primărie care a recepționat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție. Proiectul a fost greșit, lacul nu trebuia să fie amplasat pe pantă, fără studii geotehnice concludente”, precizează Bistrița Civică în contestație.

De asemenea, Asociația Bistrița Civică a reproșat faptul că Primăria Bistrița nu a recuperat cheltuielile ilegale din anii anteriori, printre care 65.000 de lei reprezentând contravaloarea terenului de sport realizat din bugetul local ce a trebuit demolat în urma unei sentințe definitive, 21.000 de lei contravaloarea „căsuței veverițelor” și a celor 6 animale achiziționate, întrucât construcția a fost ilegală sau a celor 500.000 de lei, reprezentând contravaloarea „șopronului” de la pârtia de schi, sumă ce a fost decontată, deși construcția n-a existat.

Bistrița Civică a numit Primăria Bistrița o „administrație de tip bananier, ineficientă, cu organigramă supraîncărcată”, cheltuielile cu personalul, mai mult sau mai puțin mascate, reprezentând 50% din venituri.

„Pentru anul 2019 nu știm dacă se pot face mari minuni dar, totuși, dacă există voință de a eficientiza cheltuirea banului public, se impune analizarea de urgență a organigramei aparatului propriu și a subunităților din subordinea Consiliului Local și redirecționarea sumelor disponibilizate spre obiective de investiții.”, concluzionează în contestația lor, cei de la Bistrița Civică. Puteți citi întreaga contestație AICI.

Primarul Ovidiu Crețu a respins în doi timpi și trei mișcări această contestație, motivul fiind cel puțin aberant: contestațiile nu pot fi făcute de firme, asociații sau societăți, ci doar de persoană fizică.

„Contestațiile la buget se fac de către cetățenii municipiului, nu de firme, nu de asociații sau societăți. Dacă această contestație este făcută de cetățeanul Marius Bălan, vă rog să o citiți, vă ascult cu atenție și o luăm în considerare. Dacă ea este făcută de Asociația Bistrița Civică, nu o putem lua în considerare, conform legii actuale din România.”, a afirmat primarul Crețu în momentul în care contestația a fost făcută publică, neoferindu-le celor din Asociația Bistrița Civică posibilitatea de a-și duce ideea până la final.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!