12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Daniel Suciu: E penibil! Liberalii își pedepsesc propriile comunități pentru jocurile lor din PNL

Deputatul Daniel Suciu a atacat dur jocurile din interiorul PNL, atât național cât și local. „E penibil. Își pedepsesc comunitățile lor pentru jocurile din PNL!”, a declarat Daniel Suciu.

Cei doi deputați PSD ai județului ai ținut vineri o conferință de presă în care au atacat dur pe cei de la Guvernare.

Nu doar că liberalii nu au ținut cont de amendamentele PSD, sau că au uitat faptul că atunci când erau în opoziție votau proiecte la care acum au tăcut, dar fac rău chiar și comunităților lor.

Suntem la jumătatea absorbției proiectelor derulate prin POR din exercițiul financiar trecut. E vorba de patru miliarde de euro care pot fi atrase, dar la care trebuie cofinanțare. Am cerut ca din sumele defalcate pe TVA să se poată plăti aceste cofinanțări, pentru că altfel sunt primării care vor pierde proiectele. Și vă dau exemplul unei comune PNL care are de acoperit 3 milioane de lei, până la finalul lui 2022, din bugetul propriu, și se află în imposibilitatea de a acoperi acești bani”, a declarat Suciu.

Acesta a reatins subiectul Anexei 703 pe care există 62 de primării ce vor primi bani în plus, majoritatea liberale și USR-iste (98%). Dintre acestea, două sunt din județ: 5 milioane de lei pentru Năsăud și 7 milioane de lei pentru Bistrița.

Vă mărturisesc că și noi am avut greșelile noastre, dar eu, cât am fost ministru, nu mi-am permis niciodată să pedepsesc comunități doar pentru că primarul aparține altui partid decât al meu. Iar la nivelul județului Bistrița-Năsăud, bătaia de joc merge mai departe, pentru că războiul din interiorul PNL lasă urme. Exemplific: Robert Sighiartău joacă cu Rareș Bogdan împotriva lui Ludovic Orban, iar primarul Năsăudului joacă așa, Năsăudul a primit bani. Pentru că domnul Turc e președintele organizației, a primit și el bani, tocmai ca să joace cum e în viitorul congres al PNL. Am o întrebare: primarii din celelalte comune cu primari liberali și proiecte atrase, voi NU existați ?? (…) De ce să fie pedepsiți primarii ?”, a mai spus Suciu.

Social democratul a atacat inclusiv noile funcții apărute peste noapte la prefectură sau suita de consilieri ai primarului și prefectului.

Poate în visele domniei sale, Instituția Prefectului este cea mai importantă! Este fals! Cea mai importantă instituție este Consiliul Județean, pentru că acolo oamenii aleg pe cel care vor să conducă acest județ, și oamenii l-au ales pe Radu Moldovan” a mai subliniat Daniel Suciu.

Mai multe, aici:

[arve url=”https://youtu.be/WLsOy3wwYjs” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...