4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Daniel Suciu: E penibil! Liberalii își pedepsesc propriile comunități pentru jocurile lor din PNL

Deputatul Daniel Suciu a atacat dur jocurile din interiorul PNL, atât național cât și local. „E penibil. Își pedepsesc comunitățile lor pentru jocurile din PNL!”, a declarat Daniel Suciu.

Cei doi deputați PSD ai județului ai ținut vineri o conferință de presă în care au atacat dur pe cei de la Guvernare.

Nu doar că liberalii nu au ținut cont de amendamentele PSD, sau că au uitat faptul că atunci când erau în opoziție votau proiecte la care acum au tăcut, dar fac rău chiar și comunităților lor.

Suntem la jumătatea absorbției proiectelor derulate prin POR din exercițiul financiar trecut. E vorba de patru miliarde de euro care pot fi atrase, dar la care trebuie cofinanțare. Am cerut ca din sumele defalcate pe TVA să se poată plăti aceste cofinanțări, pentru că altfel sunt primării care vor pierde proiectele. Și vă dau exemplul unei comune PNL care are de acoperit 3 milioane de lei, până la finalul lui 2022, din bugetul propriu, și se află în imposibilitatea de a acoperi acești bani”, a declarat Suciu.

Acesta a reatins subiectul Anexei 703 pe care există 62 de primării ce vor primi bani în plus, majoritatea liberale și USR-iste (98%). Dintre acestea, două sunt din județ: 5 milioane de lei pentru Năsăud și 7 milioane de lei pentru Bistrița.

Vă mărturisesc că și noi am avut greșelile noastre, dar eu, cât am fost ministru, nu mi-am permis niciodată să pedepsesc comunități doar pentru că primarul aparține altui partid decât al meu. Iar la nivelul județului Bistrița-Năsăud, bătaia de joc merge mai departe, pentru că războiul din interiorul PNL lasă urme. Exemplific: Robert Sighiartău joacă cu Rareș Bogdan împotriva lui Ludovic Orban, iar primarul Năsăudului joacă așa, Năsăudul a primit bani. Pentru că domnul Turc e președintele organizației, a primit și el bani, tocmai ca să joace cum e în viitorul congres al PNL. Am o întrebare: primarii din celelalte comune cu primari liberali și proiecte atrase, voi NU existați ?? (…) De ce să fie pedepsiți primarii ?”, a mai spus Suciu.

Social democratul a atacat inclusiv noile funcții apărute peste noapte la prefectură sau suita de consilieri ai primarului și prefectului.

Poate în visele domniei sale, Instituția Prefectului este cea mai importantă! Este fals! Cea mai importantă instituție este Consiliul Județean, pentru că acolo oamenii aleg pe cel care vor să conducă acest județ, și oamenii l-au ales pe Radu Moldovan” a mai subliniat Daniel Suciu.

Mai multe, aici:

[arve url=”https://youtu.be/WLsOy3wwYjs” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...