15.1 C
Bistrița
joi, septembrie 28, 2023

Daniel Suciu: E penibil! Liberalii își pedepsesc propriile comunități pentru jocurile lor din PNL

Deputatul Daniel Suciu a atacat dur jocurile din interiorul PNL, atât național cât și local. „E penibil. Își pedepsesc comunitățile lor pentru jocurile din PNL!”, a declarat Daniel Suciu.

Cei doi deputați PSD ai județului ai ținut vineri o conferință de presă în care au atacat dur pe cei de la Guvernare.

Nu doar că liberalii nu au ținut cont de amendamentele PSD, sau că au uitat faptul că atunci când erau în opoziție votau proiecte la care acum au tăcut, dar fac rău chiar și comunităților lor.

Suntem la jumătatea absorbției proiectelor derulate prin POR din exercițiul financiar trecut. E vorba de patru miliarde de euro care pot fi atrase, dar la care trebuie cofinanțare. Am cerut ca din sumele defalcate pe TVA să se poată plăti aceste cofinanțări, pentru că altfel sunt primării care vor pierde proiectele. Și vă dau exemplul unei comune PNL care are de acoperit 3 milioane de lei, până la finalul lui 2022, din bugetul propriu, și se află în imposibilitatea de a acoperi acești bani”, a declarat Suciu.

Acesta a reatins subiectul Anexei 703 pe care există 62 de primării ce vor primi bani în plus, majoritatea liberale și USR-iste (98%). Dintre acestea, două sunt din județ: 5 milioane de lei pentru Năsăud și 7 milioane de lei pentru Bistrița.

Vă mărturisesc că și noi am avut greșelile noastre, dar eu, cât am fost ministru, nu mi-am permis niciodată să pedepsesc comunități doar pentru că primarul aparține altui partid decât al meu. Iar la nivelul județului Bistrița-Năsăud, bătaia de joc merge mai departe, pentru că războiul din interiorul PNL lasă urme. Exemplific: Robert Sighiartău joacă cu Rareș Bogdan împotriva lui Ludovic Orban, iar primarul Năsăudului joacă așa, Năsăudul a primit bani. Pentru că domnul Turc e președintele organizației, a primit și el bani, tocmai ca să joace cum e în viitorul congres al PNL. Am o întrebare: primarii din celelalte comune cu primari liberali și proiecte atrase, voi NU existați ?? (…) De ce să fie pedepsiți primarii ?”, a mai spus Suciu.

Social democratul a atacat inclusiv noile funcții apărute peste noapte la prefectură sau suita de consilieri ai primarului și prefectului.

Poate în visele domniei sale, Instituția Prefectului este cea mai importantă! Este fals! Cea mai importantă instituție este Consiliul Județean, pentru că acolo oamenii aleg pe cel care vor să conducă acest județ, și oamenii l-au ales pe Radu Moldovan” a mai subliniat Daniel Suciu.

Mai multe, aici:

[arve url=”https://youtu.be/WLsOy3wwYjs” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: