16.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii

În urmă cu puțin timp, zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. Protestul a fost autorizat și a avut loc pe platoul din fața Instituției Prefectului.

Protestul organizat împotriva vaccinării obligatorii a adunat în fața Instituției Prefectului zeci de persoane, începând cu ora 15:00. Organizatorii au avut autorizație pentru prezența a 50 de persoane.

Astfel de proteste au fost organizate în întreaga țară. Practic, ele vizează un proiect de lege, blocat în parlament de mai bine de trei ani și jumătate, care prevede vaccinarea obligatorie.

„Vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul național de vaccinare, aprobat prin ordin al ministrului Sănătății, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație, este obligatorie”, se arată în proiectul de lege care a trecut deja de Senat.

Înainte să ajungă la Camera Deputaților, s-au făcut mai multe amendamente, unul dintre ele fiind înlocuirea termenului „obligatoriu” cu „opțional”. Legea încă nu a fost promulgată.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...