9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii

În urmă cu puțin timp, zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. Protestul a fost autorizat și a avut loc pe platoul din fața Instituției Prefectului.

Protestul organizat împotriva vaccinării obligatorii a adunat în fața Instituției Prefectului zeci de persoane, începând cu ora 15:00. Organizatorii au avut autorizație pentru prezența a 50 de persoane.

Astfel de proteste au fost organizate în întreaga țară. Practic, ele vizează un proiect de lege, blocat în parlament de mai bine de trei ani și jumătate, care prevede vaccinarea obligatorie.

„Vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul național de vaccinare, aprobat prin ordin al ministrului Sănătății, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație, este obligatorie”, se arată în proiectul de lege care a trecut deja de Senat.

Înainte să ajungă la Camera Deputaților, s-au făcut mai multe amendamente, unul dintre ele fiind înlocuirea termenului „obligatoriu” cu „opțional”. Legea încă nu a fost promulgată.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...