15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Nouă motive principale pentru care ești respins la ITP

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) reprezintă o verificare a autovehiculelor, care confirmă dacă acesta este într-o stare bună și are toate dotările necesare pentru a asigura un șofat în siguranță. Chiar și așa, mulți șoferi au emoții când trebuie să meargă la ITP.

Hora Service îți prezintă nouă motive principale pentru care îți poate fi respins ITP-ul:

1. Frânele

Indiferent că mergi la ITP sau nu, frânele autovehiculului ar trebui să fie mereu în perfectă stare. Dacă simți trepidații în timpul șofatului când frânezi sau auzi zgomote ciudate, mergi la un service auto înainte de ITP.

2. Conductele de frâne

Conductele de frâne nu trebuie să fie ruginite sau crăpate. Pentru a te asigura de starea acestora, cel mai bine ar fi să îți urci autovehiculul pe un elevator.

3. Seria de motor și caroseria

Acestea sunt primele lucruri pe care un inspector le verifică, iar dacă nu sunt vizibile și în conformitate cu Cartea de Identitate a mașinii, ITP-ul îți poate fi refuzat ușor.

4. Direcția

Direcția este unul dintre cele mai întâlnite motive de refuz pentru inspecția tehnică periodică. Nu doar pentru această inspecție, dar și pentru siguranța ta și a celor din jur ar fi bine să mergi la un service dacă simți că există probleme.

5. Luminile

Deși mulți șoferi consideră luminile de mașină o problemă minoră, nu de aceeași părere sunt și inspectorii.

6. Martorii aprinși în bord

Martorii aprinși în bord indică că există o problemă, iar autovehiculul consumă mai mult decât în mod normal. Acest lucru îți poate cauza probleme la inspecția noxelor.

7. Parbrizul spart

Un parbriz spart, mai ales în zona șoferului, îi va aduce acestuia probleme de vizibilitate. Unii inspectorii refuză ITP-ul șoferilor și pentru o mică zgârietură într-un colț. Cel mai bine e să te asiguri din timp și să înlocuiești parbrizul înainte de a merge la inspecție.

8. Anvelope neomologate

La fel ca în cazul motorulului, și anvelopele trebuie să fie conforme Cărții de indentitate a mașinii. Dacă dimensiunile nu se potrivesc, cu siguranță inspectorii te vor respinge.

9. Rugina excesivă

Orice autovehicul, indiferent că este nou sau vechi, dacă nu este îngrijit corespunzător poate fi atacat de rugină. Cele mai afectate părți pot fi: pragurile, aripile și portierele.

Sfat: Programează-te din timp pentru ITP, cu câteva zile înainte de data de expirare, ca să nu ai parte de surprize. Dar dacă nu ai timp și ești din Bistrița, te poți programa chiar acum la Hora Service! Orice problemă găsită în timpul ITP-ului poate fi remediată chiar în aceeași zi.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...