-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

DE CE a omorât DSVSA 13 porci?

DSVA a omorât și îngropat 13 porci. Acțiunea a început cu intervenția poliției și s-a sfârșit cu dezinfectarea locului în care au fost îngropați și a mașinii cu care au fost transportați.

Acum două zile, polițiștii au oprit o autoutilitară în localitatea Șieu, în care erau 13 porci. Șoferul mașinii a fost amendat și porcii- reținuți.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza localității Șieu.A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat din Aluniș, județul Mureș, iar în urma verificărilor efectuare, polițiștii au constatat faptul că acesta transportă 13 porci pentru care nu deținea documente sanitar-veterinare. Au fost sesizați reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în vederea dispunerii măsurilor legale, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3600 de lei, conform HG 984/2005” transmit reprezentanții IPJ BN.

DSVSA a cerut explicații cu privire la proveniența celor 13 porci.

”În data de 02.03.2021, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud a fost notificată de către medicul veterinar de liberă practică din cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare de Asistență Șieu, despre faptul că polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șieu au oprit în trafic o autoutilitară care transporta 13 capete de porci vii. La fața locului s-a deplasat medicul veterinar oficial de la Circumscripția Sanitară Veterinară Oficială Teaca, care răspunde din punct de vedere sanitar veterinar de Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistenţă Șieu, precum și o echipă de inspectori din cadrul D.S.V.S.A Bistrița-Năsăud, formată din directorul executiv adjunct, responsabilul cu pesta porcină africană și responsabilul echipei de ucidere a animalelor din cadrul Unității Operaționale Locale. S-a constatat faptul că cele 13 capete porci vii nu erau identificate prin crotaliere și nu erau însoțite de documentele sanitare veterinare prevăzute de legislația în vigoare. Deținătorii animalelor au domiciliul în județul Mureș declarând că au cumpărat animalele de la un cetățean ”de pe Ilve”, cu care s-au întâlnit în localitatea Teaca” transmit reprezentanții DSVSA.

Astfel, cum nu s-au putut identifica porcinele, s-a decis uciderea lor.

Echipa de control, împreună cu primarul comunei Șieu au dispus uciderea celor 13 capete suine, îngroparea acestora, cu efectuarea dezinfecției zonei în care au fost îngropate animalele și dezinfecția autovehiculului cu care au fost transportate animalele” arată comunicatul DSVSA.

Controalele pe linia combaterii răspândirii Pestei Porcine Africane va continuala nivelul întregului județ.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...