-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO/VIDEO – Au depus jurământul: „În sfârșit, prefectul și subprefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu!”

Începând de azi, județul nostru are, oficial, un prefect și doi subprefecți. „În sfârșit, într-adevăr, acum, prefectul și subprefeții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu”, a declarat Stelian Dolha dar și reprezentanții Guvernului, prezenți la eveniment – online.

Ieri, Guvernul a semnat Hotărârile de eliberare din funcție a unor prefecți și subprefecți – printre care și cea a fostului subprefect Eugen Curtean, dar și cele de numire a noilor prefecți și subprefecți.

Astfel, de azi, Bistrița-Năsăud are prefect liberal – în persoana lui Stelian Dolha, și doi subprefecți – Lorand Toth – USR și Decsei Attila – UDMR.

Cei trei au participat astăzi la ceremonia de depunere a jurământului. Online au fost prezenți și reprezentanții Guvernului. Aceștia au luat pe rând cuvântul, subliniind de mai multe ori că în sfârșit prefecții și subprefecții – acum numiți politic – chiar sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu.

În sfârșit, prefecții și subprefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu. Noi trebuie să căutăm interesul cetățenilor. Noi suntem servitorii lor, și nu invers”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Prefectul Stelian Dolha a declarat că el este „obișnuit cu acest proces de depunere a jurământului, dar de fiecare dată o fac cu aceeași responsabilitate față de cetățeni. Vreau să-i mulțumesc fostului prefect, Eugen Curtean, pentru plusul pe care l-a adus instituției atât timp cât a ocupat funcția de subprefect. Vreau să le urez bun venit și succes noilor mei colegi. Și acum, putem spune că într-adevăr, prefectul și subprefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu”.

Vin cu un suflu nou. Îmi doresc să performez și aici la fel cum am făcut-o și în mediul privat. Pentru mine e un moment măgulitor. În primul rând trebuie să implementăm programul de guvernare PNL – UDMR – USR PLUS în județ, și apoi, e încă pandemie”, a declarat Lorand Toth.

Este o onoare pentru mine și pentru comunitatea maghiară din Bistrița Năsăud această funcție. Sper și sunt convins că mă voi implica în tot ce înseamnă atribuția de subprefect în cadrul instituției. Campania electorală s-a terminat și sunt convins că tot ce vom face Nu trebuie să aibă culoare politică. Suntem o echipă!”, a declarat Decsei Attila.

Declarațiile lor integrale, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/OzrTYBOIhpI” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: