24.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

De ce nu pot fi asfaltate toate străzile de pământ. În unele cazuri este vina locatarilor

Din cele 461 de străzi din Bistrița, 207 sunt de pământ. Aproape 100 nu pot fi asfaltate pentru că nu sunt pe domeniul public al municipiului, adică figurează ca străzi private. Altele pur și simplu nu au lărgimea necesară pentru a fi asfaltate și a primi titulatura de străzi.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, 207 străzi din cele 461 existente în municipiu sunt de pământ. 95 dintre ele nu pot fi asfaltate și prinse în programe de investiții pentru că nu sunt pe domeniul public al municipiului și figurează ca străzi private.

La intrarea pe aceste 95 de străzi, municipalitatea va amplasa panouri informative pentru locatari cu indicații cu privire la demersurile ce trebuie făcute pentru introducerea lor în domeniul public al municipiului, pentru a putea fi reabilitate.

84 dintre străzile de pământ nu au lățimea necesară pentru a fi considerate străzi și a putea fi asfaltate. Pentru a putea fi considerată stradă, un drum trebuie să aibă minim 6 metri lățime.

Din 2016 și până acum au fost asfaltate doar 15 străzi de pământ, iar în momentul de față sunt în lucru alte 6 străzi.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...