16.3 C
Bistrița
marți, iunie 18, 2024

De ce nu pot fi asfaltate toate străzile de pământ. În unele cazuri este vina locatarilor

Din cele 461 de străzi din Bistrița, 207 sunt de pământ. Aproape 100 nu pot fi asfaltate pentru că nu sunt pe domeniul public al municipiului, adică figurează ca străzi private. Altele pur și simplu nu au lărgimea necesară pentru a fi asfaltate și a primi titulatura de străzi.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, 207 străzi din cele 461 existente în municipiu sunt de pământ. 95 dintre ele nu pot fi asfaltate și prinse în programe de investiții pentru că nu sunt pe domeniul public al municipiului și figurează ca străzi private.

La intrarea pe aceste 95 de străzi, municipalitatea va amplasa panouri informative pentru locatari cu indicații cu privire la demersurile ce trebuie făcute pentru introducerea lor în domeniul public al municipiului, pentru a putea fi reabilitate.

84 dintre străzile de pământ nu au lățimea necesară pentru a fi considerate străzi și a putea fi asfaltate. Pentru a putea fi considerată stradă, un drum trebuie să aibă minim 6 metri lățime.

Din 2016 și până acum au fost asfaltate doar 15 străzi de pământ, iar în momentul de față sunt în lucru alte 6 străzi.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: