21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

De ce refuză Micul Prinț să ceară fonduri de la Primărie și Consiliul Județean: „Ne-am săturat de praf în ochii copiilor”

Ana Dragu, reprezentantul și coordonatorul centrului pentru copii cu autism Micul Prinț, susține că începând din acest an nu va mai solicita fonduri Primăriei Bistrița sau de la Consiliul Județean. Aceasta critică în termeni duri fondurile mici acordate de instituții. Și ghidurile aplicantului sunt prost gândite și se schimbă de la an la an.

Într-un comunicat de presă, Ana Dragu, coordonator al centrului Micul Prinț dedicat copiilor cu autism, spune că nu va mai solicita bani Primăriei Bistrița și Consiliului Județean. Este vorba despre concursurile pentru proiecte pe fonduri nerambursabile. La acestea pot participa ONG-uri din diferite zone de activitate.

„Vom renunța la aceste fonduri absolut irelevante pentru proiecte serioase în domeniul social. până în momentul în care cele două instituții își vor regândi strategiile de susținere a proiectelor sociale”, anunță Ana Dragu.

Printre problemele ridicate de Ana Dragu se numără sumele mici acordate anual proiectelor. Consiliul Județean dă maxim 5.000 de lei, în timp ce Primăria Bistrița 15.000 de lei. Aceasta face și o comparație: JYSK sponsorizează centrul anual cu 50.000 de lei.

Ghidurile aplicantului se modifică și ele de la an la an. Sunt prost gândite, inflexibile și prost scrise. Cele două instituții sunt mult mai generoase cu alte domenii precum sportul sau cultura.

„Factorii de decizie din aceste instituții și-au manifestat în repetate rânduri dorința de a îmbunătăți aceste aspecte birocratice. În fapt nu s-a schimbat nimic de ani de zile. Ghidurile se întocmesc fără consultarea ONG-urilor care sunt, în fond beneficiarii acestor proiecte”., mai spune Ana Dragu.

Acesta mai precizează că singurul sprijin financiar de care beneficiază centrul este scutirea de la plata chiriei pentru spațiu.

„Ne-am săturat de birocrație, ne-am săturat să facem totul SINGURI și ne-am săturat de praf în ochi și firmituri. Ni se rupe inima să vedem cum listele de așteptare ale centrului sunt tot mai lungi și încărcate.(…) Ne-am săturat să scriem proiecte aiuristice, doar ca să corespundă unor ghiduri idioate pentru doi lei. Cu care nu putem face nimic, cu atât mai mult să le oferim beneficiarilor noștri șansa la o viașa decentă”, completează Ana Dragu.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...