17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe

Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.

Povestea Marianei, care-și crește singură cei trei copii, din care o fetiță cu tetrapareză spastică și epilepsie, v-am mai prezentat-o în 2014.

Atunci locuia în casa unui frate, într-o singură încăpere micuță, împreună cu Izabela și Alexandru. Mai multe informații despre cum i-am găsit atunci, puteți citi AICI.

Între timp, Lorena, care locuia cu tatăl ei, s-a întors acasă la mama. Cei patru s-au mutat din camera casei fratelui Marianei într-o fierărie, în condiții mizere. Aveau nevoie de spațiu puțin mai mare, și a fost singura soluție.

Cazul acesta v-a impresionat pe mulți, așa că unii au continuat să dăruiască, și, săptămâna trecută, când i-am vizitat, i-am găsit la căsuța lor.

Au reușit, din ce au primit, să ridice o mică clădire, cu o bucătărie și o cameră mai mărișoară. Cel puțin sunt la casa lor. Apoi, au mai primit, de ici, de colo, un frigider, un aragaz, mai o canapea… ca să își aranjeze căsuța.

Le-am găsit acasă doar pe Mariana și pe Iza, fetița cu tetrapareză. Alexandru, de 7 anișori, și Lorena, de 11 ani, erau la școală, în Bistrița. Ei stau la internat, pe Toamnei, pentru că Mariana nu poate zilnic să-i ducă și să-i aducă de la autobuz, ca să facă naveta. Nu are cu cine o lăsa pe Iza.

Fetița cu tetrapareză e cea mai mare, iar anul acesta Mariana i-a făcut buletin. E dependentă de cineva, iar când Mariana mai merge să lucreze încoace și încolo, cum poate, mai vine cineva și stă cu fetița.

Dacă pleacă de acasă, pe Iza o cară în brațe. Nu are un cărucior pentru ea. Nu are nici în casă un fotoliu special. Statul în pat îi face rău Izei, dar astea sunt condițiile și nu au ce face.

Casa o încălzesc cu o sobă mică, lăsând ușa deschisă. Ar avea nevoie de o sobă mai mare sau ceva ca să le încălzească cele două încăperi. O altă problemă e cu apa. Deși și-a făcut bazin pentru apă, nu se umple decât jumătate, din cauza poziției și a locației. Ar trebui făcute câteva lucrări ca să poată să strângă apa cum trebuie, dar astea ar costa undeva la 1.000 de lei. Bani mult prea mulți pentru Mariana, care-și ține toată casa din banii primiți ca asistent personal al Izei.

Ca și cum nu ar avea destule pe cap, Alexandru a făcut de curând o depresie. Nu știe ce să mai facă cu el și unde să-l ducă. E conștientă că trebuie să caute un specialist, dar nu are timp să-l caute.

Întrebată de ce ar avea nevoie, Mariana a zis că e foarte important să aibă apă și căldură, dar și pamperși, pentru Iza. De curând i s-a stricat blenderul, atât de important pentru a putea hrăni fetița bolnavă. Se chinuie să paseze mâncarea cu furculița. Ar fi nevoie și de ceva ca să o poată transporta mai ușor pe Izabela.

Pentru Lorena și Alexandru și-ar dori haine și încălțăminte de iarnă. Copiii tare ar vrea să aibă un telefon, ca să mai poată vorbi cu mama, fiindu-le dor unii de alții. Îi mai lasă colegii să o sune pe Mariana, și le mai trece de dor, până în weekend, când se întâlnesc.

Abia am reușit să aflăm de la Mariana aceste nevoi, fiind prea „ocupată” să ne mulțumească și să vă mulțumească tuturor celor ce ați ajutat-o până acum.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=-wkYByTBKLE&feature=youtu.be” /]

Cum ajutăm:

Pe Mariana o găsiți la numărul de telefon 0751922439.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...