DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

Aceste cuvinte, însoțite de lacrimi de bucurie și zâmbete de copii, le-am auzit prima dată de la Alexandra. Iar apoi, de la toți cei cărora le-am dus darurile de la voi. Vă spunem pe scurt minunea ce ați produs-o ieri, prin dărnicia voastră. Și chiar dacă o imagine spune cât o mie de cuvinte… tot nu am reușit să surprindem ÎNTREAGA bucurie adusă.

Timp de aproape două săptămâni v-am prezentat diferite familii, fiecare cu problema și provocarea ei. Ați răspuns peste așteptările noastre și cu muuuult peste așteptările lor. Unii ați mers direct la ei, alții ați adus darurile la cantină. Oameni cu inimă largă au pregătit pachetele și apoi s-au pornit la drum, pentru a aduce bucurie.

Alexandra Nica – „Nu am crezut că există atâția oameni buni!

Primul caz prezentat a fost cel al familiei Nica. Alexandra a început să plângă atunci când ne-a văzut, exprimând: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”. Ne-a spus că a fost copleșită de ajutorul primit de la atââââția oameni. Alesia a plâns și ea, de bucurie că a putut să stea în brațe la Moșul cel tânăr, venit cu motocicleta. Le-am dus daruri și 100 de lei, aduși de cineva la cantină.

Ramona- mama cu doi băieței

Și Ramona a rămas uimită de dărnicia celor care s-au lăsat atinși de povestea ei. Chiar dacă l-am găsit acasă doar pe Gabriel, băiatul cel mare, Moșul l-a îmbrățișat și încurajat, așa, ca de la bărbat la bărbat. Le-am dus alimente, haine și 800 de lei.

Vlăduț- băiețelul puternic ce luptă cu leucemia

Chiar dacă trebuie să fie foarte atent cu cine intră în contact, Vlăduț s-a bucurat să-l vadă pe Moșu la el în cameră. Nu se putea ridica din pat, dar urmele de la perfuzii și chimioterapie ne-au făcut să înțelegem ce puternic e. Darurile trimise de voi și banii (700 lei + 500 lei) le-a arătat familiei Urian faptul că au o întreagă comunitate în spate, ce îi susține în lupta grea ce o duc.

Mai mult, mișcați de dragostea cu care v-ați mobilizat în a-i ajuta, Mona ne-a oferit un cărucior foarte frumos, cu landou și huse. Au vrut să-l vândă și să folosească banii pentru tratamentul lui Vlăduț. Acesta a ajuns la familia Kakaș din Arcalia.

Dar dacă noi am fost ajutați, vrem să dăm și noi mai departe!”, a spus mama lui Vlăduț.

Mihăiță, băiețelul care a dăruit și el, dacă voi ați dăruit

Călin își crește singur băiețelul. I-ați făcut o enormă bucurie, oferindu-i mașina de spălat (cineva ne-a adus 1.000 de lei, special pentru o mașină de spălat nouă). Ne-a ajuns și de un detergent pentru muulte spălări. Moșul i-a adus la Mihăiță și un brad împodobit, de la Parada Brăduților. Văzând darurile primite, și cei 200 de lei, Mihăiță și tatăl său au trimis o mașinuță și două seturi de vase de jucărie, copiilor unui reporter Bistrițeanul.ro.

Alte două bucurii, pentru familia Macrea și romii din Codrișor

Călin și Crina, cu cei 11 copii ai lor, au fost mai mult decât șocați. la doar câteva zile după ce am scris despre ei, s-au mutat din Pădure în casă modulară. Apoi, a curs cu daruri pentru ei, și oamenii încă le duc bunătăți pentru masa de Crăciun. Au adunate lucruri cu care să-și mobileze casa, pe când vor primi și o locuință socială.

Tot în Bistrița, am adus zâmbete pe fețele copilașilor Laviniei Macrea.

Nu ne-am mai fi dus din casa lui Alexandru, tatăl din scaunul cu rotile ce-și crește cei doi copilași

Remus, băiețelul de aproape 6 anișori, ne-a șocat pe toți când a spus: „Eu știu că tu nu esți moșul adevărat!”. Cu toate acestea, nu s-a mai dat dus de lângă Moș. Patricia a început să facă puzzle-uri și să modeleze din plastilină. Iar Alexandru ne povestea diferite „pățanii”, cu un optimism și un zâmbet pe buze de ne-a cucerit cu totul. Abia ne-am dezlipit de această familie, pentru a continua cu împărțitul darurilor.

Căsuța familiei Kakaș din Arcalia, neîncăpătoare la câte daruri ați trimis

Frumusețea acestui caz stă în modul în care am aflat de el. Un domn ne-a scris: „Am șapte copii în plasament. Aș avea și eu nevoie de ajutor. Vă rog să mă contactați!”. Am ascultat, ne-am conformat și am sunat. Șoc!

„Eu mă descurc. Nu am nevoie de ajutor. Dar am vrut să vă conving să mă sunați. Am un vecin, are șase copilași, din care unu în scaun cu rotile. Soția domnului e și însărcinată. Ei au nevoie de ajutor!”, ne-a spus omul cel bun.

Iar darurile trimise de voi au fost neîncăpătoare pentru micuța căsuță a acestei familii. Când au văzut toate darurile, chiar și Bogdan și Ioana au zâmbit și „au bătut cinciu”.

Alexandru poate mânca moș de ciocolată și se poate bucura de un brad real

Cazul Marianei, mama fetiței cu tetrapareză, din Budac, v-a atins inimile de fiecare dată.

Anul acesta, bucuria de pe fața lui Alexandru, de a putea mânca moș de ciocolată și înainte de Crăciun (avea unul singur pus deoparte de mama lui), lângă un brad natural, în căsuța lor, ne-a făcut să ne înclinăm înaintea voastră și să spunem: MULȚUMIM că schimbați vieți!

Mulțumim și celor care au mers și au pus parchet și s-au ocupat de instalația de apă, cu toate cele ce implicau această lucrare.

Pături și hăinuțe pentru familia Borodi

Chiar dacă cele două camere improvizate nu arată foarte bine, ne-am asigurat că le dăm pături și hăinuțe trimise de voi. Am completat cu alimente, dulciuri și jucării. Prin bunăvoința voastră le-am oferit și 320 de lei, pentru a-și mai cumpăra una-alta. Iar piesa de rezistență a fost bradul cel mare și frumos împodobit.

Copiii familiei Dobrin, frumoși ca sufletele voastre

Familia Dobrin din Mărișel a fost foarte fericită să vadă multitudinea de daruri trimise. Fiecare copilaș a avut un pachețel frumos ambalat, hăinuțe, jucării, multe alimente și cozonaci de pus pe masa de Crăciun. Și și 300 de lei.

Când i-am văzut cât sunt de frumoși, am realizat că seamănă cu sufletele voastre, a celor ce ați adus atâtea zâmbete.

 

A primit foile cele multe și culori

Bucurie maaare în familia Crețiu, ieri. Pachete frumoase, generoase, ce ascundeau alimente și haine, au fost date celor doi nepoței, unchiului și bunicilor.

Dar cel mai încântați nu au fost nici măcar de bradul cel frumos împodobit, cât de foile primite, alături de acuarele și creioane colorate. Visul lor a devenit realitate datorită vouă. Mai mult, banii necesari pentru aparatul dentar s-au strâns, căci le-am dat și 1.400 de lei din partea voastră.

Zâmbetele au apărut pe fețele triste ale soților Șirlincan

Dragostea și dăruirea voastră a reușit să aducă zâmbete pe fețele celor doi soți Șirlincan. Chiar dacă soarta a fost crudă cu ei, ieri, au realizat că există oameni buni. Ieri, au realizat că există speranță și persoane care împart bucurie.

Iar Crăciunul lor e mult mai frumos din această cauză. Dar și din cauza darurilor primite: alimente, haine și 550 lei.

MINUNEA de la Prund- Antonia nu s-a mai oprit din vorbit… cu Moșul

Cea mai frumoasă amintire a acestei campanii va fi cea a auzului vocii Antoniei. Când le-am vizitat pentru a vă scrie despre Antonia și Florina, cele două surori rămase orfane, din Prundu Bârgăului, vă spuneam că abia am scos o vorbă de la fetița cea mică. Antonia doar ce ne-a „aruncat” câteva priviri.

Ieri, am rămas șocați și lacrimile ne-au curs de bucurie. Când l-a văzut pe Moșu, Antonia a fugit la el, l-a îmbrățișat, i-a spus poezii și s-au uitat împreună în cartea de colorat primită în cadou. Am aflat astfel că este o fetiță foarte generoasă și deșteaptă, descurcăreață și… vorbăreață.

Le-am dus multe daruri, alimente și 500 de lei.

Am dus din darurile voastre și altora, acasă la ei, sau la Părintele care ne-a spus de cazuri!

Vă mulțumim din suflet că ați făcut atâtea inimi bucuroase și ați demonstrat, încă o dată, că mai există atâția oameni buni!

Să aveți sărbători fericite!

Le meritați din plin!

 

 

 

 

 

Doris Rai: Întoarcem foaia și votăm Bistrița 9! septembrie 24, 2020 - Mai sunt câteva zile până când ne vom alege noul primar. Doris Rai, candidat independent, a făcut public buletinul de vot și îi îndeamnă pe bistrițeni să întoarcă foaia și să voteze Bistrița 9.
Noul Hyundai Tucson – design și tehnologii revoluționare septembrie 24, 2020 - Hyundai prezintă noul Tucson. Modelul dispune de un design remarcabil, de tehnologii revoluționare, dar și de o gamă variată de sisteme de propulsie. Modelul de clasa SUV, care se află la cea de-a patra generație, dispune de un design revoluționar, integrând noua direcție stilistică Hyundai „Sensuous Sportiness”. De la lansare (octombrie 2004) până în prezent au fost vândute peste 7 milioane de unități la nivel mondial, dintre care 1,4 milioane în Europa.
FOTO: CUM arată logo-ul județului pentru care Consiliul Județean a plătit 25.000 de euro septembrie 24, 2020 - Consilierii județeni vor avea pe masa ședinței de azi un proiect privind aprobarea Logo-ului județului. Sintagma ”Bistrița Năsăud, Poarta Transilvaniei”, cu desenul aferent, ar urma să fie imprimată în diferite locuri, în încercarea de a promova turismul în zona noastră. Pentru logo-ul acesta, Consiliul Județean a plătit 25.000 de euro. CUM arată: 
VIDEO. Ioan Pop, primarul în funcție al comunei Leșu: „A fost o muncă imensă în spate, dar și bucuria oamenilor a fost mare” septembrie 24, 2020 - Ioan Pop, primarul în funcție al comunei Leșu, a vorbit despre cea mai mare investiție realizată în comunitatea pe care o conduce: „A fost o muncă imensă în spate, dar și bucuria oamenilor a fost mare...”
Aroganțele taximetristului care a vândut o copilă pe un pitbull: le dedică manele anchetatorilor și face mișto de ei septembrie 24, 2020 - Un bistrițean condamnat la 6 ani de închisoare după ce a obligat o copilă de 15 ani să se prostitueze, după care a vândut-o pe un pitbull, face efectiv mișto de anchetatori. Condamnat în 2019, acesta se relaxează prin Germania, în timp ce oamenii legii chipurile îl caută. Mai mult, acesta le dedică manele anchetatorilor și face mișto de ei.
VIDEO: Candidații USR-Plus Călin Stan și Paul Danci, despre priorități și urgențe în Bistrița septembrie 24, 2020 - Invitați în studioul Bistrițeanul Live, candidații USR-Plus Călin Stan și Paul Danci au vorbit despre proiectele lor pentru Bistrița. „Toți consilierii USR-Plus au ca sarcină în următorii patru ani să fie mai activi...”
Cât ne costă „big brother” al gunoaielor?! septembrie 24, 2020 - 180 de puncte de colectare a deșeurilor din orașele din județul nostru vor fi supravegheate video. Acestea vor fi urmărite din patru dispecerate, câte unul urmând să fie amenajat în fiecare oraș din județ. Cât ne costă toată „distracția”:
INTERVIU – Dan Ciobănică: „Bistrița are nevoie de un restart, de un suflu nou, de un nou proiect care să aducă prosperitate” septembrie 24, 2020 - Candidatul Partidului Verde la Primăria Bistrița - Dan Dumitru Ciobănică: „Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite. Eu vreau ca fiecare bistrițean să aibă venituri de aproape 1000 de euro până în 2025. Fie că vorbim de antreprenori sau angajați, toată lumea trebuie să câștige bani mai mulți, altfel nu o să putem fi atractivi pentru viitoarele generații de tineri...” 
FOTO/VIDEO Pacienții, transportați de la UPU la spital cu o mașinuță electrică cu targă! septembrie 23, 2020 - În dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a intrat o mașinuță electrică, dotată cu targă, special adaptată pentru transportul de pacienți. Cu aceasta vor fi transferați pacienții din locația temporară a UPU și spital.
VIDEO: Ce obiective și ambiții au candidații USR-Plus Lorand Toth și Nicolae Pavelean septembrie 23, 2020 - Prezenți în studioul Bistrițeanul Live, candidații USR-Plus Lorand Toth – președintele USR Bistrița-Năsăud – și Nicolae Pavelean au dezvăluit cu ce obiective și proiecte se prezintă în fața alegătorilor bistrițeni:
ISJ BN: Cursuri ONLINE, timp de trei zile, pentru școlile în care se organizează secții de votare septembrie 23, 2020 - Activitatea didactică a elevilor și profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie - anunță Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud. În aceste școli cursurile se vor face exclusiv online, timp de trei zile. 
Bistrițenii, printre cei mai solidari în fața temutului Covid-19! Sunt în topul donatorilor de plasmă septembrie 23, 2020 - Un studiu realizat de hotnews.ro arată că românii care au câștigat lupta cu Covid-19 nu prea se înghesuie să îi ajute pe ceilalți bolnavi donând plasmă. Centrul de donare din Bistrița-Năsăud se numără însă printre cele mai performante din țară.
Biserica Ortodoxă începe construirea primului centru pentru orfani din județ septembrie 23, 2020 - Mâine se va pune prima piatră de temelie a unui centru pentru copii orfani. Acesta va fi ridicat la Dorolea și este finanțat de Biserica Ortodoxă, care se va și îngriji de el.
Dan Ciobănică (Partidul Verde BN): Vreau să aduc toată energia bună a orașului și să relansăm proiectul pentru Bistrița septembrie 23, 2020 - Dan Ciobănică (Partidul Verde) - „Îi mulțumesc lui Florin Călinescu și mă bucur că am reușit să rezonăm așa repede unul cu celălalt. Proiectele noastre sunt îndreptate spre nevoile cetățenilor și pun în prim plan creșterea calității vieții și buna guvernare locală. Am adunat toate ideile şi propunerile bistriţenilor şi am completat programul pentru Bistriţa iar astăzi suntem pregătiți pentru a-l implementa.”
Instanța decide azi dacă-l trimite după gratii pe bărbatul ce a condus beat pe contrasens și pe trotuar septembrie 23, 2020 - Un bărbat de 53 de ani a condus mașina pe contrasens, a lovit o altă mașină și un copac, iar apoi și-a continuat drumul pe trotuar. În cele din urmă, omul, rupt de beat, a ajuns pe mâna poliției. Instanța decide azi dacă-l trimite după gratii.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive, printre care un elev, un profesor și doi angajați AJOFM, 17 bistrițeni externați și 3 decese septembrie 23, 2020 - Avem 1.416 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 17 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-au înregistrat 3 decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.767 cazuri noi de infecție.
”Distracție” pe terasa unui local din Beclean: i-au dat cu scaunul în cap! septembrie 23, 2020 - Doi bărbați se află în arestul IPJ BN, după ce au dus ”distracția” la un alt nivel. Aceștia au lovit pe un alt bărbat, cu un scaun în cap. Incidentul a avut loc pe terasa unui local din Beclean.
VIDEO: Se spune că partidele mici nu își impun proiectele în Consiliul Local. Fals! Ecologiștii au bifat 10 proiecte în ultimii patru ani septembrie 23, 2020 - Se spune că partidele mici nu își impun proiectele în Consiliul Local. Că este cât se poate de fals o demonstrează, însă, ecologiștii. Care au reușit să bifeze, din 2016 încoace, 10 proiecte – a precizat Silviu Rus, președintele PER BN:
Doris Rai – mesaj pentru cei care se vor primari ai Bistriței: „Haideți să ne batem în idei și proiecte! Nu mai fugiți de dezbateri ca necuratul de tămâie!” septembrie 23, 2020 - De la începutul acestei campanii electorale, pretendenții la scaunul de primar al Bistriței se feresc de o confruntare față în față cu orice contracandidat. Totuși candidații cu pretenții bagă capul în pământ atunci când e vorba de dezbateri.
Stelian Dolha: Exemplu de bune practici, pentru mediul de afaceri local. Gaz românesc în Bistrița-Năsăud septembrie 23, 2020 - Stelian Dolha – candidatul Alianței PNL USR-Plus la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – a vizitat recent două firme din zona industrială a Bistriței. „Este o problemă cu care ne confruntăm de multă vreme și pe care cei care conduc astăzi Consiliul Județean o știau. Dar nu au luat nicio măsură...”
VIDEO: Când se vor bucura de gaz localnicii din Ilva Mică. Alte investiții pe care primarul Aurel Horea și le dorește aici septembrie 23, 2020 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Aurel Horea din Ilva Mică a vorbit despre strategia de dezvoltare pentru localitatea pe care o administrează. Aurel Horea a vorbit și depre investițiile pe care și le dorește în Ilva Mică.
Aquabis: Defecțiuni, în patru localități din Bistrița-Năsăud septembrie 23, 2020 - Au fost semnalate defecțiuni și avarii în patru localități din Bistrița-Năsăud - anunță Aquabis. Localnicii vor rămâne fără apă, pentru câteva ore: 
MARECOM deschide primul magazin în Bistrița! Cadouri surpriză pentru primii clienți septembrie 22, 2020 - Costumele fabricate de producătorul local MARECOM din Năsăud le veți găsi începând chiar de mâine dimineață și în Bistrița. Primul magazin MARECOM din oraș se deschide la ora 9.00, pe Calea Moldovei, nr. 17, vizavi de magazinul Kaufland. 
VIDEO: Candidații USR-Plus la Rebrișoara și Josenii Bârgăului sunt hotărâți să schimbe în mai bine viața concetățenilor lor septembrie 22, 2020 - Candidații USR-Plus la Rebrișoara și Josenii Bârgăului – Leon Ilovan și Ioan Platon – ambii militari de carieră care au participat și în misiuni externe – își doresc să câștige primăriile pentru care candidează. Josenii Bârgăului este ingura comună de pe Valea Bârgăului care nu asigură lemn de foc cetățenilor săi. „Oriune merg în Rebrișoara, cetățenii se plâng că nu li se asigură lemen de foc, că nu sunt făcute drumurile de țară, că nu avem cămin cultural, că bisericile se dărâmă peste noi…”
Ionuț Simionca: Pensii mai mari și centre de zi pentru pensionari în Bistrița septembrie 22, 2020 - Candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, deputatul Ionuț Simionca, a declarat că a votat astăzi, în Parlament, pentru mărirea cu 40% a pensiilor. Acesta susține că, după ce va fi ales primar, va acorda o atenție specială protecției sociale în capitala de județ.
VIDEO: Ada Milea, distinsă cu premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol! septembrie 22, 2020 - Artista Ada Milea - absolventă a Colegiului „Liviu Rebreanu” din Bistrița care susține frecvent concerte la Sinagoga din Bistrița - a fost distinsă ieri seară cu premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol!
Valer Dumitru, candidat pentru funcția de primar al comunei Maieru, despre nevoia de profesionalizare a administrației locale septembrie 22, 2020 - În „secolul vitezei” și în anul 2020 când, forțați de împrejurări, cele mai multe activități şi interacțiuni cu instituțiile s-au mutat online, nevoia unei primării digitalizate și în Maieru a devenit una urgentă. Din motive de siguranță și timp, e nevoie ca toți cetățenii, să aibă o interacțiune mai eficientă online cu administrația locală, indiferent de motiv.
DATACOR ajută angajații să se întoarcă în siguranță la birou septembrie 22, 2020 - Lucrurile încep să se miște, încet, încet, chiar dacă nimeni nu știe cât va mai dura pandemia de coronavirus. E necesar ca oamenii să se întoarcă la muncă, pentru a avea din ce trăi. DATACOR pune la dispoziție noi tehnologii și sistemele avansate de control acces, pentru ca angajații să se întoarcă în siguranță la locul de muncă. 
Rupt de beat la volan, a luat la rând mașini, copaci și apoi a condus pe trotuar. Jandarmii l-au imobilizat și predat poliției septembrie 22, 2020 - Jandarmii au imobilizat aseară un bărbat din Zoreni. Acesta a ”condus” o mașină într-un alt autoturism, un copac și apoi pe trotuar. Șoferul a fost predat poliției. CÂT a indicat aparatul etilotest:
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive, printre care doi elevi, 13 bistrițeni externați și un deces septembrie 22, 2020 - Avem 1.402 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 13 persoane au fost externate din spital. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.059 cazuri noi de infecție.