24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

Aceste cuvinte, însoțite de lacrimi de bucurie și zâmbete de copii, le-am auzit prima dată de la Alexandra. Iar apoi, de la toți cei cărora le-am dus darurile de la voi. Vă spunem pe scurt minunea ce ați produs-o ieri, prin dărnicia voastră. Și chiar dacă o imagine spune cât o mie de cuvinte… tot nu am reușit să surprindem ÎNTREAGA bucurie adusă.

Timp de aproape două săptămâni v-am prezentat diferite familii, fiecare cu problema și provocarea ei. Ați răspuns peste așteptările noastre și cu muuuult peste așteptările lor. Unii ați mers direct la ei, alții ați adus darurile la cantină. Oameni cu inimă largă au pregătit pachetele și apoi s-au pornit la drum, pentru a aduce bucurie.

Alexandra Nica – „Nu am crezut că există atâția oameni buni!

Primul caz prezentat a fost cel al familiei Nica. Alexandra a început să plângă atunci când ne-a văzut, exprimând: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”. Ne-a spus că a fost copleșită de ajutorul primit de la atââââția oameni. Alesia a plâns și ea, de bucurie că a putut să stea în brațe la Moșul cel tânăr, venit cu motocicleta. Le-am dus daruri și 100 de lei, aduși de cineva la cantină.

Ramona- mama cu doi băieței

Și Ramona a rămas uimită de dărnicia celor care s-au lăsat atinși de povestea ei. Chiar dacă l-am găsit acasă doar pe Gabriel, băiatul cel mare, Moșul l-a îmbrățișat și încurajat, așa, ca de la bărbat la bărbat. Le-am dus alimente, haine și 800 de lei.

Vlăduț- băiețelul puternic ce luptă cu leucemia

Chiar dacă trebuie să fie foarte atent cu cine intră în contact, Vlăduț s-a bucurat să-l vadă pe Moșu la el în cameră. Nu se putea ridica din pat, dar urmele de la perfuzii și chimioterapie ne-au făcut să înțelegem ce puternic e. Darurile trimise de voi și banii (700 lei + 500 lei) le-a arătat familiei Urian faptul că au o întreagă comunitate în spate, ce îi susține în lupta grea ce o duc.

Mai mult, mișcați de dragostea cu care v-ați mobilizat în a-i ajuta, Mona ne-a oferit un cărucior foarte frumos, cu landou și huse. Au vrut să-l vândă și să folosească banii pentru tratamentul lui Vlăduț. Acesta a ajuns la familia Kakaș din Arcalia.

Dar dacă noi am fost ajutați, vrem să dăm și noi mai departe!”, a spus mama lui Vlăduț.

Mihăiță, băiețelul care a dăruit și el, dacă voi ați dăruit

Călin își crește singur băiețelul. I-ați făcut o enormă bucurie, oferindu-i mașina de spălat (cineva ne-a adus 1.000 de lei, special pentru o mașină de spălat nouă). Ne-a ajuns și de un detergent pentru muulte spălări. Moșul i-a adus la Mihăiță și un brad împodobit, de la Parada Brăduților. Văzând darurile primite, și cei 200 de lei, Mihăiță și tatăl său au trimis o mașinuță și două seturi de vase de jucărie, copiilor unui reporter Bistrițeanul.ro.

Alte două bucurii, pentru familia Macrea și romii din Codrișor

Călin și Crina, cu cei 11 copii ai lor, au fost mai mult decât șocați. la doar câteva zile după ce am scris despre ei, s-au mutat din Pădure în casă modulară. Apoi, a curs cu daruri pentru ei, și oamenii încă le duc bunătăți pentru masa de Crăciun. Au adunate lucruri cu care să-și mobileze casa, pe când vor primi și o locuință socială.

Tot în Bistrița, am adus zâmbete pe fețele copilașilor Laviniei Macrea.

Nu ne-am mai fi dus din casa lui Alexandru, tatăl din scaunul cu rotile ce-și crește cei doi copilași

Remus, băiețelul de aproape 6 anișori, ne-a șocat pe toți când a spus: „Eu știu că tu nu esți moșul adevărat!”. Cu toate acestea, nu s-a mai dat dus de lângă Moș. Patricia a început să facă puzzle-uri și să modeleze din plastilină. Iar Alexandru ne povestea diferite „pățanii”, cu un optimism și un zâmbet pe buze de ne-a cucerit cu totul. Abia ne-am dezlipit de această familie, pentru a continua cu împărțitul darurilor.

Căsuța familiei Kakaș din Arcalia, neîncăpătoare la câte daruri ați trimis

Frumusețea acestui caz stă în modul în care am aflat de el. Un domn ne-a scris: „Am șapte copii în plasament. Aș avea și eu nevoie de ajutor. Vă rog să mă contactați!”. Am ascultat, ne-am conformat și am sunat. Șoc!

„Eu mă descurc. Nu am nevoie de ajutor. Dar am vrut să vă conving să mă sunați. Am un vecin, are șase copilași, din care unu în scaun cu rotile. Soția domnului e și însărcinată. Ei au nevoie de ajutor!”, ne-a spus omul cel bun.

Iar darurile trimise de voi au fost neîncăpătoare pentru micuța căsuță a acestei familii. Când au văzut toate darurile, chiar și Bogdan și Ioana au zâmbit și „au bătut cinciu”.

Alexandru poate mânca moș de ciocolată și se poate bucura de un brad real

Cazul Marianei, mama fetiței cu tetrapareză, din Budac, v-a atins inimile de fiecare dată.

Anul acesta, bucuria de pe fața lui Alexandru, de a putea mânca moș de ciocolată și înainte de Crăciun (avea unul singur pus deoparte de mama lui), lângă un brad natural, în căsuța lor, ne-a făcut să ne înclinăm înaintea voastră și să spunem: MULȚUMIM că schimbați vieți!

Mulțumim și celor care au mers și au pus parchet și s-au ocupat de instalația de apă, cu toate cele ce implicau această lucrare.

Pături și hăinuțe pentru familia Borodi

Chiar dacă cele două camere improvizate nu arată foarte bine, ne-am asigurat că le dăm pături și hăinuțe trimise de voi. Am completat cu alimente, dulciuri și jucării. Prin bunăvoința voastră le-am oferit și 320 de lei, pentru a-și mai cumpăra una-alta. Iar piesa de rezistență a fost bradul cel mare și frumos împodobit.

Copiii familiei Dobrin, frumoși ca sufletele voastre

Familia Dobrin din Mărișel a fost foarte fericită să vadă multitudinea de daruri trimise. Fiecare copilaș a avut un pachețel frumos ambalat, hăinuțe, jucării, multe alimente și cozonaci de pus pe masa de Crăciun. Și și 300 de lei.

Când i-am văzut cât sunt de frumoși, am realizat că seamănă cu sufletele voastre, a celor ce ați adus atâtea zâmbete.

 

A primit foile cele multe și culori

Bucurie maaare în familia Crețiu, ieri. Pachete frumoase, generoase, ce ascundeau alimente și haine, au fost date celor doi nepoței, unchiului și bunicilor.

Dar cel mai încântați nu au fost nici măcar de bradul cel frumos împodobit, cât de foile primite, alături de acuarele și creioane colorate. Visul lor a devenit realitate datorită vouă. Mai mult, banii necesari pentru aparatul dentar s-au strâns, căci le-am dat și 1.400 de lei din partea voastră.

Zâmbetele au apărut pe fețele triste ale soților Șirlincan

Dragostea și dăruirea voastră a reușit să aducă zâmbete pe fețele celor doi soți Șirlincan. Chiar dacă soarta a fost crudă cu ei, ieri, au realizat că există oameni buni. Ieri, au realizat că există speranță și persoane care împart bucurie.

Iar Crăciunul lor e mult mai frumos din această cauză. Dar și din cauza darurilor primite: alimente, haine și 550 lei.

MINUNEA de la Prund- Antonia nu s-a mai oprit din vorbit… cu Moșul

Cea mai frumoasă amintire a acestei campanii va fi cea a auzului vocii Antoniei. Când le-am vizitat pentru a vă scrie despre Antonia și Florina, cele două surori rămase orfane, din Prundu Bârgăului, vă spuneam că abia am scos o vorbă de la fetița cea mică. Antonia doar ce ne-a „aruncat” câteva priviri.

Ieri, am rămas șocați și lacrimile ne-au curs de bucurie. Când l-a văzut pe Moșu, Antonia a fugit la el, l-a îmbrățișat, i-a spus poezii și s-au uitat împreună în cartea de colorat primită în cadou. Am aflat astfel că este o fetiță foarte generoasă și deșteaptă, descurcăreață și… vorbăreață.

Le-am dus multe daruri, alimente și 500 de lei.

Am dus din darurile voastre și altora, acasă la ei, sau la Părintele care ne-a spus de cazuri!

Vă mulțumim din suflet că ați făcut atâtea inimi bucuroase și ați demonstrat, încă o dată, că mai există atâția oameni buni!

Să aveți sărbători fericite!

Le meritați din plin!

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.