13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

Patru copilași, împreună cu părinții și bunica, locuiesc într-o căsuță micuță, în chirie. Proprietarul ar fi anunțat că se întoarce, așa că s-ar putea după sărbători să fie nevoiți să se mute din nou în cocioabe….

Am mers o distanță frumușică prin stratul mare de zăpadă proaspăt depus. La un moment dat, am văzut câteva… cocioabe… aproape dărâmate. Preotul care ne însoțea, și care ne-a spus de caz, a început să deschidă câte o ușă, să vadă dacă e cineva acasă…

Nu ne venea să credem că cineva ar locui acolo. Nu era nimeni, căci David, de doi anișori, împreună cu mama și bunica, erau în micuța casă construită din bolțari.

Ne-au spus că stau în chirie acolo, dar proprietarul ar fi anunțat că se întoarce imediat după sărbători. Așa că vor fi nevoiți să se întoarcă în cocioabele aproape dărâmate.

Mai mult, vor sta șase persoane într-o încăpere mică. Sunt doi adulți și patru copii. Plus bunica.

Remus era plecat să mai câștige câte un ban, muncind cu ziua. Ana-Maria, de 10 anișori și Denisa, de 6 ani, erau la școală. Sara, care are patru ani și jumătate, era la grădiniță.

Doar David stătea cu mama și o „ajuta” prin casă.

Bunica stă și ea acum cu ei, la căldurică, dar dacă se reîntorc în „vechile locuințe”, va avea o altă încăpere.

Remus și soția lui muncesc cu îndârjire. Cel mai „sigur” venit sunt alocațiile copiilor și banii din vânzarea ceaoanelor. Doar că pe timp de iarnă nu au atâtea comenzi.

Apoi, mai muncesc cum pot.

Părintele Aurelean Poptean, care a fost cu noi la caz, ne-a spus că sunt oameni credincioși și harnici și merită tot ajutorul.

Ar avea nevoie de lemne de foc, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru toți copiii. Fetele tare își doresc păpușile Elsa și Ana.

Nu le-ar strica nici măcar o mașină de spălat, că le e greu să spele atâtea haine, de mână. Iar fetițele trebuie să aibă haine curate la școală și la grădiniță.

Se gândesc cu durere la momentul reîntoarcerii proprietarului casei. Și speră să se întâmple o minune și să poată rămâne la căldură. În cocioabele respective, căldura emisă de sobă nu face față frigului ce intră prin toate crăpăturile.

[arve url=”https://youtu.be/z-OZ3C8WH3s” /]

Cum ajutăm

Familia Dobrin o găsiți la numărul de telefon 0743412449 – Remus. Sau puteți lua legătura cu părintele Aurelian Poptean – 0769825051.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gavril. Programul pentru joi, 20 decembrie și vineri, 21 decembrie e de la ora 16 – 20.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: