18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sărbătorile acestea s-ar putea să fie ultimele zile într-o căsuță, pentru patru copilași

Patru copilași, împreună cu părinții și bunica, locuiesc într-o căsuță micuță, în chirie. Proprietarul ar fi anunțat că se întoarce, așa că s-ar putea după sărbători să fie nevoiți să se mute din nou în cocioabe….

Am mers o distanță frumușică prin stratul mare de zăpadă proaspăt depus. La un moment dat, am văzut câteva… cocioabe… aproape dărâmate. Preotul care ne însoțea, și care ne-a spus de caz, a început să deschidă câte o ușă, să vadă dacă e cineva acasă…

Nu ne venea să credem că cineva ar locui acolo. Nu era nimeni, căci David, de doi anișori, împreună cu mama și bunica, erau în micuța casă construită din bolțari.

Ne-au spus că stau în chirie acolo, dar proprietarul ar fi anunțat că se întoarce imediat după sărbători. Așa că vor fi nevoiți să se întoarcă în cocioabele aproape dărâmate.

Mai mult, vor sta șase persoane într-o încăpere mică. Sunt doi adulți și patru copii. Plus bunica.

Remus era plecat să mai câștige câte un ban, muncind cu ziua. Ana-Maria, de 10 anișori și Denisa, de 6 ani, erau la școală. Sara, care are patru ani și jumătate, era la grădiniță.

Doar David stătea cu mama și o „ajuta” prin casă.

Bunica stă și ea acum cu ei, la căldurică, dar dacă se reîntorc în „vechile locuințe”, va avea o altă încăpere.

Remus și soția lui muncesc cu îndârjire. Cel mai „sigur” venit sunt alocațiile copiilor și banii din vânzarea ceaoanelor. Doar că pe timp de iarnă nu au atâtea comenzi.

Apoi, mai muncesc cum pot.

Părintele Aurelean Poptean, care a fost cu noi la caz, ne-a spus că sunt oameni credincioși și harnici și merită tot ajutorul.

Ar avea nevoie de lemne de foc, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă pentru toți copiii. Fetele tare își doresc păpușile Elsa și Ana.

Nu le-ar strica nici măcar o mașină de spălat, că le e greu să spele atâtea haine, de mână. Iar fetițele trebuie să aibă haine curate la școală și la grădiniță.

Se gândesc cu durere la momentul reîntoarcerii proprietarului casei. Și speră să se întâmple o minune și să poată rămâne la căldură. În cocioabele respective, căldura emisă de sobă nu face față frigului ce intră prin toate crăpăturile.

[arve url=”https://youtu.be/z-OZ3C8WH3s” /]

Cum ajutăm

Familia Dobrin o găsiți la numărul de telefon 0743412449 – Remus. Sau puteți lua legătura cu părintele Aurelian Poptean – 0769825051.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gavril. Programul pentru joi, 20 decembrie și vineri, 21 decembrie e de la ora 16 – 20.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...