-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

De mâine se pot depune dosarele pentru tichetele sociale „Alimente și medicamente”

Municipalitatea intenționează să schimbe tradiționala plasă cu alimente pe tichete sociale pentru achiziția de alimente și medicamente. De mâine se pot depune dosarele pentru a beneficia de acest ajutor. CINE se încadrează la acest ajutor social:

Primarul Ioan Turc a anunțat zilele trecute că vrea să schimbe tradiționala plasă cu alimente, oferită celor nevoiași, cu tichete sociale.

Numite Tichete pentru Alimente și Medicamente, acestea i-ar ajuta pe pensionari și cei cu venituri mici să-și cumpere alimente pe care le consumă, dar și medicamente, în valoare totală de 200 de lei: 120 pentru alimente și 80 pentru medicamente.

Fiecare bon ar avea valoarea de 10 lei. Mai multe despre acest lucru, aici:

Tichete sociale în locul „tradiționalei” plase cu alimente? CE și-ar putea cumpăra beneficiarii și care ar fi valoarea tichetelor:

În fiecare an se actualizează lista celor ce beneficiază de acest social. Și de această dată, indiferent că va rămâne plasa cu alimente sau se va trece pe tichetele sociale, lista beneficiarilor trebuie reactualizată.

Municipalitatea a anunțat că de mâine se pot depune dosarele

Începând cu data de 01.02.2021 se pot depune cereri pentru acordarea tichetelor sociale în cadrul Programului „Alimente și Medicamente”, între orele 7-15, la Palatul Culturii Bistrița, str. Parcului – intrarea laterală zona parc.
Începând cu data de 08.02.2021, cererile vor fi preluate la Direcția de Asistență Socială Bistrița, str. Dornei nr. 12, zilnic, între orele 7-15.
Beneficiarii programului social sunt următoarele categorii de persoane:
a) persoane cu handicap accentuat, neinstituționalizate, care nu beneficiază de alte venituri;
b) pensionari (pensionari de drept, beneficiari de pensii de invaliditate sau de urmaș, indiferent de vârstă), ale căror venituri nete lunare sunt de până la 1200 lei, inclusiv;
c) persoanele cu vârsta peste 65 ani, care nu realizează nici un fel de venit.
Pentru acordarea dreptului la prestații sociale sub formă de tichete sociale în vederea achiziţionării de produse alimentare, respectiv medicamente, fiecare persoană singură cu domiciliul în municipiul Bistrița care se încadrează în program, depune următoarele documente:
– cererea și declarația pe proprie răspundere;
– actul de identitate original și copie;
– acte doveditoare privind veniturile realizate (cupoane de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea, sprijin lunar pentru persoane cu handicap, declarație pe proprie răspundere etc.);
– certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul;
– alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile menţionate, în funcţie de caz.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.