20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Tichete sociale în locul „tradiționalei” plase cu alimente? CE și-ar putea cumpăra beneficiarii și care ar fi valoarea tichetelor:

Noua administrație vrea să aducă modificări la ajutoarele sociale pentru cei cu venituri mai mici. Astfel, ar schimba „tradiționala plasă cu alimente” – în tichete sociale. S-ar acorda tichete și pentru cumpărarea de medicamente sau alimente.

Pensionarii și cei cu venituri mai mici beneficiau, în anii trecuți, de ajutoare sociale constând în alimente: făină, zahăr, ulei, conserve, etc.

Plasele cu ajutoare erau ridicate de beneficiari de pe Bulevardul Independenței, unde stăteau la coadă, uneori în frig sau alteori în ploaie.

Noua administrație ar vrea să schimbe plasa de alimente pe tichete sociale. Mai exact, tichete ce vor putea fi folosite pentru cumpărarea de alimente și medicamente.

Momentan, proiectul este afișat spre consultare publică, astfel că bistrițenii își pot da cu părerea dacă varianta propusă este una benefică, sau nu. Abia după această perioadă, proiectul poate ajunge pe masa consilierilor locali spre aprobare.

Modernizăm și asistența socială! De azi, am introdus în consultare publică proiectul de hotărâre privind acordarea unor tichete sociale pentru bunuri alimentare și medicamente persoanelor aflate în situaţii deosebite, pentru prevenirea și combaterea sărăciei și riscului de excluziune socială.

Aceste tichete valorice ar urma să înlocuiască plasele cu alimente oferite ani de-a rândul de fosta administrație, persoanele vulnerabile și pensionarii fiind expuși unor situații incomode și umilitoare, precum statul la coadă și căratul unor plase grele cu produse, dintre care unele, cum ar fi kilogramele de zahăr, poate nu le erau chiar indicate.

Noul program, intitulat „Alimente și medicamente”, respectă prevederile Legii nr. 292/2011 a asistenţei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, iar aceleași categorii de persoane care beneficiau de vechiul ajutor ar urma să primească anual tichete sociale în valoare de 120 de lei pentru alimente și 80 lei pentru medicamente.

Oamenii vor putea să aleagă liber ce își procură cu tichetele de câte 10 lei fiecare. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei, secțiunea Monitorul Oficial, dar și la Centrul de Relații cu Publicul de pe strada Gheorghe Șincai, numărul.2.

Cei interesați vor putea formula propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare până la data de 28 februarie. Toate acestea se pot transmite în scris, la sediul Primăriei municipiului, sau pe adresa de e-mail [email protected]”, a scris primarul Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: